Regenboogvlag gaat uit in Bronckhorst

U bekijkt een pagina uit het archief 20-10-2020

De gemeente Bronckhorst hangt dit jaar ook de regenboogvlag uit tijdens ‘Coming Out day’ op 11 oktober 2020. In verschillende kernen gaat de regenboogvlag uit. Wethouder Evert Blaauw hijst de vlag bij het gemeentehuis aan de Elderinkweg in Hengelo (Gld). “Als gemeente Bronckhorst staan we voor een inclusieve samenleving, waarbij we elkaar accepteren en respectvol met iedereen omgaan”, aldus de wethouder.

Coming Out Day

Sinds 2009 wordt jaarlijks in Nederland de ‘Coming Out Day’ gehouden. Deze dag is bedoeld om de sociale acceptatie van LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personen) te bevorderen. Steeds meer gemeenten hangen op die dag de regenboogvlag uit. De gemeente vindt het belangrijk om ook aandacht te hebben voor minderheden of groepen mensen in verdrukking.

Iedereen doet mee

Door aan Coming Out Day mee te doen, laat de gemeente Bronckhorst zien dat iedereen in deze gemeente meetelt, ongeacht de achtergrond, herkomst, geloof of seksuele voorkeur. Iedereen moet gelijke kansen hebben en mee kunnen doen in onze samenleving.