Riek Klein Reesink-Willemsen vrijwilliger van 2020 en 7 unieke kampioenen gehuldigd tijdens online nieuwjaarsreceptie

U bekijkt een pagina uit het archief 26-01-2021

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 5 januari heeft wethouder Blaauw bekendgemaakt dat Riek Klein-Reesink Willemsen uit Hummelo vrijwilliger van 2020 is geworden. Ondanks dat door corona weinig sportwedstrijden zijn doorgegaan, zijn ook nog 7 unieke kampioenen uit Bronckhorst gehuldigd.

Burgemeester Besselink sprak de wens uit dat we elkaar straks weer normaal kunnen ontmoeten dit jaar en dat we samen weer kunnen genieten van een van de vele evenementen die normaal gesproken in Bronckhorst georganiseerd worden. Met Frans Miggelbrink keek zij terug naar het afgelopen (corona-)jaar en blikte zij vooruit op het komende jaar. Met een vier inwoners spraken zij over de impact die de coronapandemie heeft (gehad) op hun werk en leven.

Riek Klein Reesink-Willemsen is met recht uitgeroepen tot vrijwilliger van 2020. Zo is ze al vele jaren vrijwilliger en bestuurslid van de Zonnebloem en is daarbij op vele fronten actief. Voor de regio draagt ze bij aan de Roll-Over, een rolstoelactiviteit. Daarnaast is ze coördinator van de chauffeurs van Tafeltje-Dekje voor Stichting Welzijn. Riek heeft het hart op de goede plaats, is een constante factor in de bovengenoemde organisaties en maakt voor veel mensen dingen mogelijk.

De gemeente Bronckhorst zet vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in de gemeente in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. De andere genomineerden waren Rommy te Vaarwerk uit Vorden en het echtpaar Kees en Diny Mijnsbergen uit Zelhem.

Kampioenen 2020

De kampioenen die we dit jaar konden huldigen waren:

  • Joey Puthaar - 1ste plaats Nederlands kampioenschap met Brommercross standaard klasse
  • Melissa Peperkamp -  Meervoudig Nederlands Kampioen, goud en zilver op de Jeugd Olympische Spelen 2020, Nederlands kampioenschap met snowboarden freestyle
  • Niels Kappert - 3de plaats Nederlands Kampioenschap NK indoor jeugd onder 23, met touwtrekken.
  • Luke Hoogkamp  - 3de plaats Nederlands Kampioenschap NK indoor jeugd onder 23, met touwtrekken.
  • Rens Stijf - 2de plaats Nederlands kampioenschap met wedstrijdzwemmen-lange afstand
  • Ties Dekkers - 2de plaats Nederlands kampioenschap 2020 junioren met dobbervissen
  • Tijmen Wisselink - 3de plaats ASICS NK indoor u18 &u20 Nederlands Kampioenschap met Atletiek – hardlopen.

De nieuwjaarsreceptie was dit jaar online vanwege corona en u kunt de uitzending terugzien via de pagina 'Nieuwjaarsreceptie 5 januari 2021'.