Rijbewijs aanvragen ook online mogelijk

U bekijkt een pagina uit het archief 09-08-2022

Sinds 1 juli kunt u in enkele gevallen uw rijbewijs online aanvragen. Handig! Dit geldt voor het verlengen van het rijbewijs of het toevoegen van een categorie. U hoeft dan maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis te komen, alleen om het rijbewijs op te halen. De kosten blijven gelijk. Bij het online aanvragen kunt u uw rijbewijs na 2 werkdagen ophalen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Voor het afhalen maakt u met ons een afspraak.

Het aanvragen van een eerste rijbewijs kan niet online. Hiervoor maakt u een persoonlijke afspraak op het gemeentehuis. Bent u uw rijbewijs kwijt of is het gestolen? Ook dan is online verlengen niet mogelijk. U kunt de vermissing of diefstal wel via onze website bij ons melden. Daarna bezoekt u het gemeentehuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Hoe het online aanvragen werkt, welke voorwaarden gelden en bij welke erkende fotografen u terechtkunt voor een pasfoto leest u op de pagina 'Rijbewijs online verlengen'. Hebt u een gezondheidsverklaring nodig? Let er dan op dat u deze aanvraagt vóór u online de aanvraag voor uw rijbewijs doet.

Op de foto: Een bloemetje voor de heer Oosterink, omdat hij als 1e het rijbewijs online aanvroeg