Schildersbedrijf Boerstoel is Hofleverancier

Op 2 november reikte burgemeester Marianne Besselink het bijzondere predikaat van Hofleverancier uit aan Schildersbedrijf Boerstoel B.V. (gevestigd op Bedrijvenweg 10 in Vorden). Dit gebeurde tijdens een feestelijke happening in De Herberg op de Dorpsstraat  in Vorden.

Schildersbedrijf Boerstoel BV bestaat dit jaar 100 jaar. Het is een schilders-, glaszetters- en afwerkingsbedrijf dat sinds 1919 actief is en in de loop van de jaren uitgegroeid is tot een gerenommeerd bedrijf in Vorden en omgeving. Zij zijn actief in de uitvoering van schilderwerk (onderhoud en nieuwbouw) voor particuliere opdrachtgevers, als ook voor zakelijke en (semi-) overheid. In 2004 betrokken ze een nieuw pand op het bedrijventerrein Werkveld in Vorden. Het is een erkend leerbedrijf voor schilders in opleiding.

Het bedrijf sponsort al jaren meerdere verenigingen en activiteiten in de gemeente Bronckhorst via advertenties, reclameborden en bijdrages.

Bijzonder is dat de 3e generatie: Johan Marinus Boerstoel en Aaltjen Hendrika Dijkman nog in leven zijn en aanwezig waren op het feestje van 2 november in De Herberg. Uiteraard waren de 4e generatie: Dick Boerstoel en zijn vrouw Marlies Pelgrum en hun 3 dochters ook aanwezig.