Sportcursussen voor mensen met een beperking

U bekijkt een pagina uit het archief 20-03-2019

‘Kies je unieke sport’ is een project dat kinderen en volwassenen met een beperking de kans geeft om verschillende sporten uit te proberen. Dat kan bij maar liefst 50 verschillende sportaanbieders in de Achterhoek. In onze gemeente kan dat bijvoorbeeld bij golfclub ’t Zelle in Hengelo (Gld), voetbalvereniging Vorden en zwembad De Brink in Zelhem.

Elke aanbieder biedt een cursus van drie trainingen aan om kennis te maken met de sport. Welke sportaanbieders dat allemaal zijn, ziet u op www.kiesjeuniekesport.nl.  Meedoen? U kunt zich tot 20 maart via www.kiesjeuniekesport.nl aanmelden. De trainingen worden gegeven in april en mei.

Gewoon meedoen

Sporten is leuk en gezond. Iedereen die dat wil, zou moeten kunnen sporten en bewegen. Dichtbij huis. Ongeacht leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen. Maar voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarvoor is het onder andere belangrijk dat accommodaties toegankelijk zijn en er een breed aanbod sportactiviteiten is. Uniek Sporten legt verbindingen met sportclubs en sluit aan bij bestaande initiatieven. Geen aparte voorzieningen en organisaties, maar integratie. Mensen met een beperking moeten gewoon mee kunnen doen!