Stichting ontvangt éénmalige bijdrage voor herstel dak Hessenhal

Op 6 oktober 2020 besloot de gemeente éénmalig een bedrag van € 25.000 bij te dragen voor de reparatie van het dak van de Hessenhal in Hoog-Keppel. Stichting Hessenhal werd half augustus geconfronteerd met de gevolgen van een lekkend dak. Een hoosbui veroorzaakte waterschade aan de zojuist gerenoveerde kleedkamers en de technische ruimte waar zich alle installaties bevinden voor luchtbehandeling, legionellapreventie en warmwater-voorziening.

De reparatie van het dak van de Hessenhal kan niet wachten. De stichting kan de kosten voor de reparatie echter niet volledig betalen. Daarom draagt de gemeente, bij hoge uitzondering, eenmalig bij.

Wethouder Blaauw van sport: “De investering in de Hessenhal is nú nodig. Daarom lopen we met deze bijdrage vooruit op de sportagenda.” De gemeente werkt samen met verenigingen en organisaties aan een sportagenda. Het doel van de sportagenda is om investeringsverzoeken van sportaccommodaties in de toekomst beter te kunnen afwegen. De link met leefbaarheid, de meerwaarde voor de samenleving en duurzaamheid van de accommodatie zijn daarin belangrijke wegingsfactoren.