Succesvolle start Zonnige Bedrijven Achterhoek

U bekijkt een pagina uit het archief 18-06-2019

In vijf Achterhoekse gemeenten voert Achterhoekse Groene EnergieMaatschappij (AGEM) een pilot uit voor de realisatie van grote zonnedaken. Al meer dan 200 Achterhoekse bedrijven toonden belangstelling voor een zonnedak op hun bedrijf. Zij onderzoeken nu met hulp van de AGEM de technische en financiële haalbaarheid. U kunt zich nog aanmelden.


Bedrijven denken steeds vaker na over het verduurzamen van hun bedrijfspand, maar zien door de bomen soms het bos niet meer. Dan blijkt een onafhankelijk advies zeer welkom. AGEM verkoopt zelf geen zonnepanelen, maar geeft alleen advies. Als een bedrijf tot de conclusie komt dat het technisch en financieel haalbaar is, wijst AGEM ze op goede regionale installateurs die het zonnedak kunnen plaatsen. Zo wordt ook de lokale economie gestimuleerd.

500m2 dak

Een voorwaarde voor deelname aan de pilot is dat het bedrijfsdak een oppervlak heeft van minimaal 500 m2. Onder andere MKB-bedrijven, agrariërs en grote logistieke bedrijven met enorme bedrijfshallen hebben zich opgegeven voor de pilot. Elke doelgroep heeft specifieke uitdagingen. Bij agrariërs is de aanwezigheid van asbest en de ligging in het buitengebied vaak een extra kostenpost, terwijl grotere bedrijfsdaken soms constructieve problemen hebben.

De pilot loopt in vijf Achterhoekse gemeenten: Bronckhorst, Berkelland, Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem. Opgave is nog (beperkt) mogelijk via www.zonnigebedrijven.nl