Takkenkamp Groep Ondernemer van het jaar, Wondere Wereld Starter van het jaar en Frederiks modezaken winnaar Publieksprijs

U bekijkt een pagina uit het archief 24-11-2022

Op 9 november organiseerden we, samen met een werkgroep van ondernemers, voor de eerste keer de verkiezing Ondernemer van het Jaar. Ook was er een prijs voor de Starter van het jaar en werd de Publieksprijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een bijzondere avond in De Gouden Karper in Hummelo, waar ruim 140 ondernemers bij aanwezig waren.

Takkenkamp Groep werd Ondernemer van het jaar, De Wondere Wereld Starter van het jaar en Frederiks by Jessi en Frederiks mannenmode in Hengelo won de Publieksprijs. Prachtige ondernemers die hun prijzen dik verdienden. Van harte gefeliciteerd!

Een jury bestaande uit mevrouw Elbertsen (VNO-NCW), mevrouw Rouwen (raadslid), oud-ondernemers de heren Hollak en Herwers en ondernemer de heer Tiggeloven koos de winnaars van de categorieën Ondernemer van het jaar en Starter van het jaar op basis van verschillende criteria en een bedrijfsbezoek. Criteria waren aanpak, toekomstvisie en missie, financiële gezondheid van het bedrijf, omgang met personeel, bijdrage aan werkgelegenheid, leiderschap, public relations en mate van onderscheidend zijn.

Juryvoorzitter Rouwen: “Takkenkamp Groep won vanwege de strakke organisatie met hele duidelijke lijnen en een constante focus op ontwikkeling van de medewerkers en zichzelf. De Starterprijs ging naar De Wondere Wereld in Vorden, omdat zij ondanks dat ze starters zijn een heel volwassen organisatie hebben neergezet waarbij ze lef en doorzettingsvermogen hebben getoond. “De winnaar van de Publieksprijs bepaalden inwoners door hun stem uit brengen via de website bkbronckhorst.nl. Ruim 2.900 mensen brachten hun stem uit en Frederiks by Jessi en Frederiks Mannenmode kreeg met 737 stemmen de meeste stemmen. De prijs voor de drie winnaars bestond uit een fraaie bokaal en een waardecheque voor een activiteit.

Het was een feestelijke avond onder leiding van Peter Besselink uit Toldijk, waar ook een inspirerende presentatie van de Feestfabriek (organisatoren Zwarte Cross en Manana Manana) op het programma stond en veel tijd was om bij te praten en te netwerken.

Waardering voor ondernemers

Wethouder Antoon Peppelman van economie, werk en inkomen: “Met de prijs spreken we onze waardering uit voor de ondernemers in de gemeente. Ondernemers zijn belangrijk. Ze zorgen voor de werkgelegenheid van inwoners, maar dragen ook in grote mate bij aan de leefbaarheid in de kernen.”