Tegemoetkoming voor hoge energierekening

U bekijkt een pagina uit het archief 09-08-2022

Regeling per 1 augustus verruimd en verlengd. De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Veel huishoudens zijn honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra tegemoetkoming in de energiekosten: de energietoeslag.

De hoogte van de energietoeslag is € 1.300,- per huishouden en is eenmalig. Inwoners die al € 800,- energietoeslag hebben ontvangen, ontvangen nog € 500,- extra toeslag later dit jaar.

Wie komt in aanmerking?

Met ingang van 1 augustus 2022 verlengt en verruimt de gemeente de regeling energietoeslag. De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau. Er wordt geen rekening gehouden met het vermogen. Uw huur- en zorgtoeslag worden niet gezien als inkomen. Is uw netto-inkomen per maand iets hoger dan komt u misschien in aanmerking voor een deel van de energietoeslag. Of u in aanmerking komt voor de energietoeslag, kunt u controleren op bronckhorst/energietoeslag.

Automatisch gestort of aanvragen?

Inwoners die in 2022 al de participatiebijdrage ontvingen en aan de voorwaarden voor de energietoeslag voldoen, hoeven geen aanvraag in te dienen. Inwoners met een laag inkomen die geen automatische betaling van de energietoeslag ontvangen, maar wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen de energietoeslag zelf aanvragen via het formulier op bronckhorst.nl/energietoeslag. Bij de aanvraag moet u dan inkomensgegevens en een bankafschrift waarop de energienota wordt afgeschreven aanleveren. Wij proberen aanvragen binnen acht weken te betalen. Een aanvraag voor de energietoeslag kunt u t/m 30 juni 2023 indienen. Vindt u het lastig om het aanvraagformulier in te vullen? Maak dan gebruik van de Formulierenhulp. In het artikel elders op deze gemeentepagina's leest u op welke dagen u hiervoor terechtkunt.