Thema-avond voor mantelzorgers - informatie over hulpmiddelen en ergotherapie

U bekijkt een pagina uit het archief 29-11-2022

Op 29 november organiseren wij in samenwerking met een ergotherapeut een thema-avond voor mantelzorgers uit onze gemeente. Tijdens de avond vertellen wij u meer over hulpmiddelen en ergotherapie. Door het ouder worden of door lichamelijke problemen kan de mobiliteit minder worden. Dit heeft invloed op hoe iemand beweegt en welke handelingen hij of zij nog zelf kan doen.

Om het dagelijks leven wat eenvoudiger en leuker te maken zijn er hulpmiddelen. Sommigen zijn al goed bekend zoals een rollator, rolstoel of een scootmobiel en anderen zijn minder bekend. De technologie gaat vooruit en dus ook de mogelijkheden. Het is goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om u te helpen en uw mantelzorgtaken te ontlasten.

U hoort tijdens de avond welke hulpmiddelen er zijn, of u ze kunt lenen, huren, kopen of dat ze worden verstrekt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De ergotherapeut geeft advies en tips over beweging en mobiliteit. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen.

Waar en wanneer

Wij ontmoeten u graag op 29 november 2022 in het Kulturhus, aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden. Om 19.00 uur staat de koffie klaar. We beginnen om 19.15 uur en eindigen rond 21.00 uur.

Aanmelden

Deelname aan de thema-avond is gratis. Wij vragen u wel om u aan te melden. Hebt u inbreng of een vraag voor deze avond? Laat dit dan weten via het aanmeldformulier of bel ons via (0575) 75 02 50.

Aanmelden mantelzorgavond

Meer info

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Mantelzorg gaat verder gaat dan ‘gebruikelijke hulp’. Hieronder valt ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners. Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt, zoals de zorg voor uw kind of een zieke ouder.