Thema-avond voor mantelzorgers op 24 mei

Op 24 mei organiseren we een thema-avond voor mantelzorgers uit Bronckhorst. Sociaal consulenten Rob en Sanne geven uitleg over hoe de gemeente mantelzorgers kan ondersteunen. Ook beantwoorden we graag vragen die u wellicht heeft.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Mantelzorg gaat verder gaat dan ‘gebruikelijke hulp’. Hieronder valt ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners. Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt, zoals de zorg voor uw kind of een zieke ouder.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgondersteuning kan op verschillende manieren en vraagt om maatwerk. Aan het einde van deze avond kent u meer mogelijkheden voor ondersteuning bij uw mantelzorg en weet u bij wie u terecht kunt voor hulp. De bijeenkomst is op 24 mei, in de raadszaal van het gemeentehuis op de Elderinkweg 2 in Hengelo. Inloop vanaf 19.00 uur, de koffie staat klaar. Start 19.30 uur en einde rond 21.00 uur.

Aanmelden thema-avond

De thema-avond is gratis. U kunt zich hier aanmelden. Heel graag tot dan. Heeft u al inbreng of een vraag voor deze avond? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. Wilt u meer weten over deze thema-avond? Bel ons dan via (0575) 75 02 50 of mail naar info@bronckhorst.nl.