Thema-avond voor mantelzorgers

Op 26 september organiseren wij in samenwerking met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek een thema-avond voor mantelzorgers uit onze gemeente. Tijdens deze avond vertellen wij u meer over de ziekte dementie. De ziekte heeft gevolgen voor de persoon die dementie heeft, maar ook voor familie en naasten.

De onderlinge relatie verandert geleidelijk en iedereen kijkt anders tegen de situatie aan. Het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek geeft u informatie, tips en adviezen. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Waar en wanneer

Wij ontmoeten u graag op 26 september in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. Om 19.00 uur staat de koffie klaar. We beginnen om 19.15 uur en eindigen rond 21.00 uur.

Aanmelden

Deelname aan de thema-avond is gratis. Wij vragen u wel aan te melden. Hebt u al inbreng of een vraag voor deze avond? Vermeld dit dan al vooraf op het aanmeldformulier. Hebt u vragen over deze thema-avond? Bel ons dan via (0575) 75 02 50 of mail naar info@bronckhorst.nl.

Meer info

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Mantelzorg gaat verder gaat dan ‘gebruikelijke hulp’. Hieronder valt ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners. Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt, zoals de zorg voor uw kind of een zieke ouder.