Vanaf 1 oktober stoppen duizenden mensen met roken Doet u ook mee?

Rookt u, maar wilt u graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober. Stoptober geeft u namelijk op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat u blijvend stopt wel 5x groter!

Stoppen met roken doet u niet alleen

Als u meedoet aan Stoptober kunt u de gratis Stoptober app gebruiken. In deze app leest u wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid en u vindt er tips. Ook heeft de app een groepsfunctie, zodat u steun kunt krijgen van bijvoorbeeld uw vriendengroep, voetbalteam, uw buren of van uw collega’s. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) kunt u ervaringen met andere stoppers delen.

Stoptoberhuis

Ieder jaar organiseert Stoptober ook het ‘Stoptoberhuis’ in Vinkeveen. De eerste dagen van oktober sluiten 25 stoppers zich vrijwillig dag en nacht in dit huis op. In het Stoptoberhuis krijgen zij deskundige begeleiding bij het stoppen met roken. De stoppers zijn te volgen via Stoptober.tv.

Meedoen aan Stoptober

Wilt u meedoen? Schrijft u zich dan nu in via www.stoptober.nl.

Extra ondersteuning

Kunt u wel wat extra ondersteuning of begeleiding gebruiken bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, maar ook hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan helemaal gratis. Check bij uw verzekeraar hoe het geregeld is.

Meer info is te vinden op www.stoptober.nl. Ook kunt u bij uw huisarts terecht met vragen.