Verkeersonderzoek Zelhem

U bekijkt een pagina uit het archief 22-06-2019

De werkgroep Verkeer van Vitale Kernen Zelhem wil graag meer inzicht in de verkeersstromen door en in Zelhem. Om die stromen te meten zijn er op woensdag 12 juni camera’s opgehangen op de verschillende invalswegen van Zelhem en in het centrum. De camera’s registreren van zaterdag 15 juni tot en met vrijdag 21 juni de passerende voertuigen. Op vrijdag 21 juni houden we ook een parkeeronderzoek. Hiervoor rijdt er een auto door het centrum van Zelhem met op het dak een aantal camera’s voor de herkenning van de geparkeerde auto’s.

De camera’s blijven een week hangen en registreren de kentekens van de passerende auto’s. Door de tijd van passerende kentekens op verschillende locaties met elkaar te vergelijken komen we er achter welke route een voertuig heeft gereden en of het ging om een doorgaande rit of dat de automobilist een bestemming in Zelhem gehad heeft.

Uitkomst van het onderzoek

Het verwerken van de gegevens kost veel tijd. In september is het rapport van het verkeersonderzoek klaar. Op de website van Vitale Kernen Zelhem, www.vkzelhem.nl, kunt u na uitvoering van het onderzoek een korte samenvatting en conclusies vinden.

Privacy

De geregistreerde kentekens worden alleen gebruikt om de routes door het dorp mee te bepalen. De gegevens worden niet bewaard om te gebruiken voor andere zaken.

Overzichtskaart waar de camera's hangen