Verkiezing jeugdburgemeester 14 oktober 15.00 uur

U bekijkt een pagina uit het archief 17-10-2021

Op onze oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Bronckhorst kregen we 7 aanmeldingen. De aanmeldingen zijn voorzien van mooie motivaties en de jury vraagt hen om via een korte presentatie te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Hieruit kiest zij een winnaar. De andere deelnemers komen in het kinderparlement dat de jeugdburgemeester voorzit. De verkiezing is op 14 oktober om 15.00 in de raadzaal van het gemeentehuis en ook online live te zien.

De nieuwe jeugdburgemeester en leden van het kinderparlement worden tijdens de raadsvergadering op 28 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd.

Wat houdt het jeugdburgemeesterschap in?

De taak van de jeugdburgemeester is leuk, maar ook serieus. De jeugdburgemeester is bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje en de dodenherdenking. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij de jeugdburgemeester terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Besselink.

De jury bestaat uit burgemeester Marianne Besselink, wethouder van onderwijs Paul Hofman, raadslid Robbert van Velsen en de huidige jeugdburgemeester Anne Letink. De jeugdburgemeester is een jaar jeugdburgemeester.