Verloopt uw rijbewijs bijna? Vul op tijd een gezondheidsverklaring in!

Het is op dit moment erg druk bij het CBR en daarom zijn de wachttijden opgelopen. Daarom is het verstandig om op tijd, maar niet te vroeg de Gezondheidsverklaring in te vullen. Dat betekent vier maanden voordat uw rijbewijs verloopt. Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan adviseert het CBR om vijf maanden van tevoren uw Gezondheidsverklaring in te vullen, omdat u dan waarschijnlijk als onderdeel van de beoordeling ook naar een arts of specialist wordt doorverwezen. Het CBR kan u helaas niet sneller helpen als u de verklaring eerder indient.

Digitaal indienen

Het digitaal indienen van de Gezondheidsverklaring via www.cbr.nl kan het proces wel versnellen. Daarnaast kunt u online op ‘Mijn CBR’ de status van uw aanvraag op elk moment bekijken.

75 Plussers

Vanaf 1 december mogen 75-plussers vanwege de achterstanden bij het CBR tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs (onder voorwaarden). Deze tijdelijke verlenging geldt tot eind 2020. Bent u 75-plusser en in het bezit van een rijbewijs dat bijna verloopt? Dien dan uw Gezondheidsverklaring op tijd in bij het CBR. Daarna ontvangt u bericht van het CBR of u mag blijven rijden met het verlopen rijbewijs. Ga voor meer informatie en de voorwaarden over het rijden met een verlopen rijbewijs naar www.cbr.nl/rijdenmeteenverlopenrijbewijs