Verlopen rijbewijzen tot 1 juni 2020 geldig

Door de coronamaatregelen kan het op het moment lastiger zijn om uw rijbewijs te verlengen. Om te voorkomen dat u hierdoor in de problemen komt, heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een tijdelijke maatregel getroffen. Alle rijbewijzen die verlopen (zijn) in de periode vanaf 16 maart blijven daarom in ieder geval tot 1 juni 2020 geldig binnen Nederland. Het aanvragen van uw rijbewijs is bij ons ook in coronatijd overigens wel gewoon mogelijk. Daarvoor kunt u makkelijk online een afspraak maken.

Vijf en tien jaar geldig

De maatregel geldt voor alle rijbewijzen met een geldigheid van vijf of tien jaar. Hieronder vallen ook rijbewijzen van beroepschauffeurs of van mensen met een lichte medische beperking die elke vijf jaar een keuring krijgen. Heeft u een rijbewijs dat korter geldig is? Bijvoorbeeld één jaar of drie jaar. Dan kunt u geen gebruik maken van deze maatregel. Uw rijbewijs moet vaker worden verlengd omdat, vanwege een medische aandoening, de rijvaardigheid regelmatig door een arts beoordeeld moet worden. Dat blijft natuurlijk belangrijk voor de verkeersveiligheid.

Alleen binnen Nederland
Deze tijdelijke maatregel geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Ga dus niet met uw verlopen rijbewijs naar het buitenland! Ook inwoners van de EU die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere EU-lidstaat, vallen onder de regeling. Of de regeling na 1 juni wordt verlengd is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie over deze en andere coronamaatregelen van het Rijk op www.rijksoverheid.nl/corona.