Verrassing! Telefonische Voorleesbrigade en Kunst door de Brievenbus

U bekijkt een pagina uit het archief 19-01-2021

Even met andere dingen bezig zijn dan corona en de geldende maatregelen? Dan is dit misschien een leuke verrassing en afleiding. Lang Leve Kunst en Naoberschap hebben voor u, samen met de gemeente, de Telefonische Voorleesbrigade en Kunst door de Brievenbus opgezet. Deelname kost niks. U kunt zich voor één of beide activiteiten aanmelden via email: info@gruitpoort.nl of tel. (0314) 34 09 43. Eerst een keertje uitproberen? Dat kan ook natuurlijk.


De Telefonische Voorleesbrigade

Vele vrijwilligers van de Telefonische Voorleesbrigade staan graag voor u klaar. Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt! Een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap belt u op en samen spreekt u af wat een geschikt voorleesmoment is. Zes keer leest de vrijwilliger u via de telefoon een kwartiertje voor. U kiest met elkaar een verhaal of gedicht uit en dan gaat u er eens lekker voor zitten en wordt u een kwartiertje voorgelezen. Nog even napraten en afspreken voor de volgende keer.

Kunst door de Brievenbus

“Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden,” zei één van de deelnemers. Met Kunst door de Brievenbus laat u uw fantasie helemaal de vrije loop. U krijgt om de week, zes keer, een kaart met daarop een tekenopdracht. U zorgt zelf voor pen of potlood en gaat aan de slag. Tussendoor hebben we af en toe contact met u. Het zou leuk zijn als u ons een foto van uw kunstwerk kunt mailen. U kunt zich individueel aanmelden, maar ook samen met een maatje, bijvoorbeeld een kleinkind, een vriend(in) of iemand uit de buurt.

Lang Leve Kunst en Naoberschap

Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen om samen met anderen mooie momenten te beleven. Amphion Cultuurbedrijf (de Gruitpoort) is initiatiefnemer en voert het programma uit.