Vorden zit op Rozen met zonneproject

U bekijkt een pagina uit het archief 21-01-2020

Nederland staat voor een grote opgave: de overstap naar duurzame energie. Ook in Bronckhorst zijn we hiermee aan de slag. Via het Op Rozen-model van de Energie Coöperatie Vorden (ECV) kunt u nu uw energierekening verlagen. Iedereen in Vorden en omgeving kan meedoen met dit zonneproject.

Vordens zonnedak

Zonnepanelen wekken groene stroom op uit de zon. Energie Coöperatie Vorden legt een gezamenlijk zonnedak aan en onderhoudt deze, terwijl de leden profiteren van de zonnestroom. Als lid van Op Rozen, zit u op rozen! U bespaart op uw energierekening, doordat u 15 jaar lang een korting op uw energiebelasting krijgt. Dit kan door een fiscale regeling van de overheid om duurzame energieprojecten te steunen.

Energie (en geld) besparen

Alle inwoners van Vorden en omgeving kunnen meedoen aan Op Rozen. Huurders, woningeigenaren en ondernemers in het postcodegebied 7251 met omringende postcodes (onder andere 7233, 7234 en 7255) kunnen gebruik maken van deze regeling.

Wethouder Paul Hofman van Duurzaamheid: “Samen gaan we aan de slag met duurzame maatregelen. We dragen allemaal ons steentje bij om onze leefomgeving ook in de toekomst prettig te houden.”

Hoe werkt Op Rozen?

  • U bespaart in het eerste jaar al ongeveer € 66,-. Een gemiddeld gezin bespaart met Op Rozen vanaf het tweede jaar naar verwachting € 100,- per jaar
  • De eenmalige kosten van het lidmaatschap zijn voor een gemiddeld gezin € 34,- (1 eurocent per kilowattuur op basis van het elektriciteitsverbruik)
  • U hoeft zelf geen zonnepanelen te kopen en er komen geen zonnepanelen op uw eigen dak
  • U kunt meestal bij uw eigen energieleverancier blijven

Op www.energiecooperatievorden.nl/aanmelden kunt u zich als lid aanmelden. Ook kunt u het ingevulde formulier inleveren of opsturen naar Energie Coöperatie Vorden (ECV, Mulderskamp 4, 7251 EZ Vorden.

Wanneer het Op Rozen-project doorgaat, krijgt u daarover bericht. U beslist dan of u daadwerkelijk deelneemt en de eenmalige bijdrage betaalt om lid te worden.

Informatiebijeenkomst

De Energie Coöperatie Vorden nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst. Op maandag 20 januari 2020 vertellen de initiatiefnemers over het Op Rozen-project en beantwoorden zij uw vragen. U bent van 20.00 uur tot 22.00 uur welkom in Kulturhus Vorden.

Vragen?

Voor vragen over dit project kunt u kijken op de website of contact opnemen met Energie Coöperatie Vorden via: energiecooperatievorden@gmail.com

Meer info

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we onze krachten bundelen voor een beter klimaat. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!