Vrijwilligers gezocht voor lessen aan jonge asielzoekers in De Betteld

U bekijkt een pagina uit het archief 29-11-2022

Wil jij iets betekenen voor de jongeren? Zoals bekend komt er binnenkort t/m maart 2023 weer een groep jonge vreemdelingen in een groepsaccommodatie op De Betteld in Zelhem. Op dit moment wordt hard gewerkt aan onder andere een week- en dagprogramma voor de jongeren waarin lessen centraal staan. Onze combinatiefunctionarissen werken een programma uit met bewegingslessen.

Oftewel sport, spel en ontspanning. We zijn echter nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om aan een kleine groep op een laagdrempelige manier een aantal lessen te geven in taal of het leven in Nederland. Natuurlijk krijg je ondersteuning en/of coaching om de lessen vorm te geven. Wil jij iets betekenen voor deze jongeren en hen een goede start in ons land te geven, meld je dan aan via e-mail: zelhem@coa.nl. De medewerkers van het COA in De Betteld nemen dan contact met je op. 

In gesprek

Naast het week/dagprogramma hebben de jongeren ook tijd voor zichzelf en kom je ze wellicht tegen in de buurt of winkel. De meesten van hen vinden het heel fijn mensen te ontmoeten en met een beetje Engels kun je zomaar in een heel leuk gesprek met ze belanden. We hopen dat we de jongeren net zoals vorig jaar weer kunnen laten zien wat voor mooie samenleving we zijn.