Waardeer uw mantelzorger met 100 euro van de gemeente

Hebt u een naaste of bekende die het voor u mogelijk maakt dat u thuis kunt blijven wonen? Bijvoorbeeld omdat diegene uw boodschappen doet, regelmatig voor u kookt of schoonmaakt? Dan waardeert u dat natuurlijk enorm. Ook de gemeente waardeert de inzet van deze mantelzorgers en realiseert zich dat zij onmisbaar zijn voor veel inwoners. Daarom kunnen mantelzorgers in Bronckhorst (net als voorgaande jaren) 100 euro ontvangen van de gemeente. Een bedrag dat hij/zij naar eigen inzicht kan besteden. U kunt uw mantelzorger vanaf nu aanmelden.

Wanneer kunt u iemand aanmelden?

U kunt uw mantelzorger aanmelden als deze langere tijd (minimaal 3 maanden) en intensief (minimaal 8 uur per week) voor u zorgt. Het gaat om extra zorg die de normale gebruikelijke zorg voor elkaar in een huishouden overstijgt. Uw mantelzorger mag uiteraard in een andere gemeente wonen. U kunt uw mantelzorger voor het geldbedrag aanmelden via www.bronckhorst.nl/mantelzorg. Dit kan tussen 1 augustus en 31 december 2018. 

Bent u mantelzorger? Kom naar speciale verwendag!

Daarnaast zetten wij mantelzorgers graag in het zonnetje tijdens een speciale verwendag voor mantelzorgers. Deze dag vindt dit jaar plaats op 9 november in Vorden, één dag voor de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het programma blijft nog even een verrassing, maar het belooft een heerlijk uitje te worden voor mantelzorgers. Bent u mantelzorger? Dan kunt u zich vanaf 1 augustus alvast voor deze bijeenkomst aanmelden via www.bronckhorst.nl/mantelzorg. Aanmelden voor de verwendag kan tot 1 november 2018. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan het aantal uren dat u zorg verleent en de bijeenkomst kost u niets.
 

Meer info

Tot slot...

Voor beide mogelijkheden kunt u ons ook bellen via tel. (0575) 75 02 50 of bij een sociaal team in uw buurt langsgaan.

Wij hopen op veel aanmeldingen. Mantelzorgers verdienen het!