Welk Bronckhorster monument vindt u het mooist?

Dit jaar willen wij opnieuw een eigenaar van een monument in het zonnetje zetten! Daar hebben wij uw hulp bij nodig. U kunt gemeentelijke- of rijksmonumenten nomineren voor de Monumentenprijs 2020, die volgens u in het afgelopen jaar fraai zijn gerestaureerd of waarbij groot onderhoud is gepleegd.

U kunt tot 1 mei 2020 uw aanbeveling aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
 

Naar het aanmeldformulier 'Nominatie Monumentenprijs'

Waardering

In 2019 hebben wij voor het eerst een monumentenprijs uitgereikt aan de eigenaar van een gemeentelijk monument. De winnaar was de Eekschuur in Hummelo. Met de prijs spreken wij onze waardering uit voor het goed en verantwoord onderhouden en restaureren van gemeentelijke monumenten of rijksmonumenten.

Winnaar kiezen

Alle nominaties komen op een longlist. In mei stelt de vakjury een top 3 samen. Deze 3 monumenten ontvangen bericht. Vervolgens kies de jury, na bezichtiging, de winnaar. In de vakjury zitten leden van de commissie welstand en monumenten. De winnaar maken we bekend tijdens een bijeenkomst rondom de Open Monumentendagen in september. De nominaties en de bijeenkomst kondigen wij aan op deze gemeentepagina’s.