Welk Bronckhorster monument vindt u het mooist?

U bekijkt een pagina uit het archief 12-06-2021

Elk jaar zetten we een eigenaar van een monument in het zonnetje. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. U kunt monumenten nomineren voor de Monumentenprijs 2021, die volgens u in het afgelopen jaar fraai zijn gerestaureerd of waarbij groot onderhoud is gepleegd. Tot 12 juni konden monumenten hiervoor genomineerd worden.

Waardering

In 2019 hebben wij voor het eerst een monumentenprijs uitgereikt aan de eigenaar van een gemeentelijk monument. De winnaar was de eekschuur in Hummelo. In 2020 won de Coopsmolen in Zelhem. Met de prijs spreken wij onze waardering uit voor het goed en verantwoord onderhouden en restaureren van gemeentelijke monumenten of rijksmonumenten.

Winnaar kiezen

Alle nominaties komen op een longlist. In juni maken stelt de vakjury een top 3 samen. Deze 3 monumenten ontvangen bericht. Vervolgens kiest de jury, na bezichtiging, de winnaar. In de vakjury zitten leden van de commissie welstand en monumenten. De winnaar maken we bekend tijdens een bijeenkomst rondom de Open Monumentendagen in september. De nominaties en later de bijeenkomst kondigen wij aan op onze gemeentepagina’s in Contact en op deze website.