Werkzaamheden Wildenborchseweg van start

U bekijkt een pagina uit het archief 03-03-2020

Tussen 24 februari en 3 april 2020 sluiten we de Wildenborchseweg tussen Lochem en Vorden af voor doorgaand verkeer. We nemen de weg flink onder handen, om de veiligheid voor zowel weggebruiker als aanwonenden te verbeteren. Het verkeer wordt omgeleid via een aangegeven route. De maatregelen komen voort uit een initiatief van een aantal verontruste bewoners van de Wildenborchseweg, die aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid op de weg.

Maatregelen

In totaal komen er 13 permanente snelheidsremmers in de weg. De al bestaande verhoogde kruisingen worden gelijktijdig met de aanleg van de nieuwe chicanes en plateaus aangepast aan de nieuwste normen voor verkeersplateaus. Fietsers kunnen straks zonder stoppen langs de chicanes fietsen en komen daardoor niet in het gedrang met gemotoriseerd verkeer in de chicane. De maatregelen zorgen ervoor dat weggebruikers ongeveer iedere 300 meter een snelheidsremmer tegenkomen. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende verkeersbesluiten genomen die passen bij de functie van een 60 km-weg:

  • Op hele Wildenborchseweg komt een inhaalverbod
  • De voorrang bij de chicanes wordt, aansluitend bij de chicanes op het grondgebied van Lochem, om-en-om geregeld

Definitief

Op de Wildenborchseweg werden eerder al tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. De nieuwe maatregelen hebben allemaal een permanent karakter. De nieuwe situatie wordt vooral een stuk veiliger voor fietsers. Zij kunnen in het vervolg langs de chicanes rechtdoor fietsen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dostal Wegenbouw BV.