Op dit moment is het helaas niet mogelijk om online een afspraak te maken of een melding woon- en leefomgeving te doen. Stel uw vraag per mail via: info@bronckhorst.nl of neem tijdens kantoortijden telefonisch contact met ons op.

Voor uitvaartverzorgers meer informatie op de pagina  'Reserveringen begrafenis' 

Sluit venster

Wie wordt vrijwilliger van het jaar 2019?

U bekijkt een pagina uit het archief 10-12-2019

Kent u een vrijwilliger die altijd voor een ander klaar staat. Iemand met tomeloze inzet, enthousiasme en gedrevenheid. Die mensen helpt. Waar je echt op kan bouwen. Iemand die echt het verschil maakt. Kent u zo iemand? En denkt u: ‘die verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet..’ Meld hem, haar of een hele groep dan  aan als vrijwilliger van het jaar 2019!

Jury kiest genomineerden

Vrijwilligers die zich in Bronckhorst inzetten, zetten wij graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari bekend gemaakt. Vorig jaar wonnen de vrijwilligers van het Hessenbad uit Hoog-Keppel, Liselore Geurts uit de Hengelo (Gld) en de Werkgroep Wereldvredesvlam ook uit Hengelo (Gld) de prijs.

Grote waardering voor vrijwilligerswerk

“Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven en iedereen is belangrijk. Elke persoon die vrijwilligerswerk verricht is waardevol en dit uiten wij graag naar de vrijwilligers” aldus wethouder Evert Blaauw. Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is namelijk van groot belang voor grote groepen in onze gemeente of voor de hele gemeenschap. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers.

Voorwaarden voor nominatie

Ook als er al eens een vrijwilliger van een vereniging of groep is aangemeld of genomineerd, is het geen probleem om nogmaals een vrijwilliger aan te melden. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de nominatie van vrijwilligers voor de titel:

  • vrijwilligers moeten actief zijn in georganiseerd verband, bijvoorbeeld bij stichtingen of verenigingen, bij professionele organisaties of bij religieuze organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke ondersteuning.
  • ook kunnen inwoners van andere gemeenten die in Bronckhorst vrijwilligerswerk doen, aangemeld worden.
  • individueel vrijwilligerswerk (zoals mantelzorg) komt niet in aanmerking, maar de overkoepelende organisaties (die zich bijvoorbeeld inzetten voor mantelzorgers) wel.
  • vrijwilligerswerk op het gebied van politiek komt niet in aanmerking.
  • personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding of het ereburgerschap hebben ontvangen, kunnen niet meedingen naar de titel.

Aanmelden

Aanmelden kon tot 3 december 2019.