Wie wordt vrijwilliger van het jaar 2022?

Vrijwilligerswerk is van groot belang voor veel mensen in Bronckhorst. Mensen die klaar staan voor een ander zijn onmisbaar! Kent u iemand die daarin echt het verschil maakt? Die het verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet? Meld hem, haar of een hele groep dan aan als vrijwilliger van het jaar 2022! De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2023.

Grote waardering voor vrijwilligerswerk

“Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven. Elke vrijwilliger is belangrijk en de benoeming is daarom een symbolische prijs, de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers,” aldus wethouder Evert Blaauw. Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk.

Jury kiest genomineerden

Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. De 'Vrijwilliger van het jaar 2022' ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van € 250,-. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van € 500,-. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en € 100,-.

Aanmelden

Tot 15 december 2022 kunt u personen of groepen aanmelden. Dat doet u via het aanmeldformulier op de website: www.bronckhorst.nl/vrijwilliger