Wijk van de toekomst: eerste (verrassings)actie voor Bloemenbuurt Zelhem

U bekijkt een pagina uit het archief 11-01-2022

Vanaf half december ontvangen bewoners van de Bloemenbuurt in Zelhem een pakket vol ‘warmte en licht’. Een doos met kleine energiebesparende producten zoals ledlampen en radiatorfolie. Deze actie kwam tot stand door een samenwerking tussen de Werkcarrousel Bronckhorst (Meesterwerken), IKZelhem, ProWonen, Agem Energieloket en onze gemeente. Een mooie eerste stap op weg naar een duurzame en toekomstbestendige wijk.

Wethouder duurzaamheid Paul Hofman overhandigde het eerste pakket aan buurtbewoner Bennie Radstake: “Een duurzame Bloemenbuurt kunnen we samen voor elkaar krijgen. Gemeente, buurtbewoners, ProWonen, lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dat is niet van vandaag op morgen klaar, maar stap voor stap werken we de komende jaren samen aan een toekomstbestendige buurt. Met dit pakket zetten we graag de eerste stap.”

Acties voor huis, tuin en wijk

Volgende stappen volgen in de loop van 2022. Het plan is om samen met de buurtwerkgroep en met lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties concrete buurtacties te gaan doen en buurtdeals aan te bieden die bijdragen aan duurzame verbeteringen aan het huis, de tuin of de wijk. Buurtdeals zijn concrete acties die in samenwerking tussen inwoners en lokale bedrijven en organisaties worden gemaakt.

Duurzame, toekomstbestendige buurt

Het doel is om de komende jaren toe te werken naar een duurzame, toekomstbestendige Bloemenbuurt. De bijdrage vanuit het rijk voor het verduurzamen en toekomstbestendig maken van particuliere woningen in de Bloemenbuurt is daarbij een extra impuls. De gemeente en ProWonen trekken daarnaast samen op om tegelijkertijd kansen en mogelijkheden voor huurwoningen en hun bewoners te benutten. Meer weten? Ga naar www.bronckhorst.nl/bloemenbuurt.

[Op de foto] Buurtbewoner Bennie Radstake ontvangt het eerste pakket van wethouder Paul Hofman, Ilja Wentink van Werkcarrousel Bronckhorst en Ton van Hecke van IKZelhem.