Winnaars fotowedstrijd ‘Verborgen schatten van Bronckhorst’ kregen prijs uitgereikt

U bekijkt een pagina uit het archief 01-01-2022

De fotowedstrijd ‘De Verborgen schatten van Bronckhorst’ was een groot succes. De wedstrijd bracht veel bijzondere plekken in onze gemeente in beeld. Echte ‘verborgen schatten’: plekken die nog meer aandacht verdienen of in de spotlight mogen staan. Begin december werd er flink gestemd op de genomineerde foto’s via onze Facebookpagina. En nu heeft wethouder Willem Buunk de prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Onder andere via de fotowedstrijd kon u meedenken over de omgevingsvisie ‘Bronckhorst 2x zo mooi’, die onlangs is vastgesteld en tot half januari ter inzage ligt. De visie gaat over hoe we op lange termijn omgaan met de grote opgaven sterke dorpen & leefbaar platteland, landschappelijke kwaliteit, energie & klimaat, economie & landbouw en gezonde leefomgeving.

Van Olburgen tot Delden

Het enthousiasme voor de fotowedstrijd was groot. De jury koos begin december de genomineerden uit. De jury bestond uit wethouder Willem Buunk, voorzitter van de raadswerkgroep Omgevingswet Wilko Pelgrom, fotograaf Arno Wolsink en Pien Korenblik (winnaar fotowedstrijd ‘Het Perfecte Plaatje Bronckhorst’). Vervolgens kon iedereen via onze Facebookpagina stemmen in verschillende categorieën. In de categorie ’18 jaar en ouder’ won Luuk Schipper. Luuk maakte een foto van de ondergelopen uiterwaarde in Olburgen. In de categorie ‘onder de 18’ won Eleni Maresch. Zij fotografeerde de sloot naast het gemeentehuis als ‘verborgen schat’. Medewerker Theo Janssen maakte de winnende foto van buurtschap Delden in de categorie ‘medewerkers gemeente’. De winnaars waren blij met hun prijs.

Ontwerp-Omgevingsvisie

Sommige foto’s van de wedstrijd zijn ook te zien in de ontwerp-Omgevingsvisie. De visie is digitaal in te zien op www.bronckhorst.nl/omgevingsvisie. Hier kunt u er ook op reageren.