Woonkosten niet meer kunnen betalen door corona?

Kunt u door corona de noodzakelijke kosten van bestaan niet meer betalen, zoals huur, hypotheek of gas, water en licht van uw privéwoning? Dan kan de TONK-regeling u misschien helpen. De TONK is een tijdelijke bijdrage van de gemeente in deze noodzakelijke woonkosten. De regeling loopt vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 september 2021. Voldoet u aan de voorwaarden, dan hoeft u het uitgekeerde bedrag niet terug te betalen.

Zo vraagt u aan

Aanvragen gaat via de gemeente, via de pagina www.bronckhorst.nl/tonk. Hier leest u ook de voorwaarden. De TONK is bedoeld om een terugval in uw inkomsten op te vangen als gevolg van de coronacrisis. Hebt u recht op een andere financiële regeling of uitkering? Vraag eerst deze aan. Komt u hiervoor niet in aanmerking of hebt u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen voor uw woonlasten? Dan kunt u recht hebben op de TONK-uitkering. De regeling werkt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. Aanvragen kan tot en met september 2021.

Maak er gebruik van

Er zijn veel regelingen om de financiële schade door corona op te vangen. Op de pagina 'Informatie over het coronavirus' vindt u ze terug. Maak er gebruik van, het geld is hiervoor bedoeld. Stel het aanvragen ook niet te lang uit. De regelingen stoppen ook weer op bepaalde momenten en het zou zonde zijn als u steun mist, terwijl u er wel recht op had. Hebt u vragen of wilt u een gesprek over uw financiële situatie? Bel dan (0575) 75 02 50 of vul ons contactformulier in.