Word geen slachtoffer van oplichting

Oplichting is van alle tijden. Criminelen vinden helaas steeds nieuwe manieren om mensen geld afhandig te maken. Daarbij maken zij steeds vaker slachtoffers in de digitale wereld. Daarom is het belangrijk dat u op uw hoede bent voor dit soort criminele activiteiten. We hebben een paar concrete tips op een rij gezet om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van (digitale) oplichting. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Kijk voor meer informatie en tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Nieuwe vormen van criminaliteit

Er zijn verschillende vormen van (digitale) criminaliteit. Bekende voorbeelden zijn de babbeltruc (oplichting via de telefoon of aan de deur) en phishing (oplichting via nep-mailtjes of -smsjes). Daarnaast komen Whatsapp-fraude (de zogeheten vriend-in-nood-fraude) en bankhelpdeskfraude steeds vaker voor. Deze laatste twee varianten lichten we graag toe.

Vriend-in-nood fraude

Bij deze vorm van fraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als uw (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. U wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek. Waar moet u op letten? Maak nooit zomaar geld over zonder dat u iemand daadwerkelijk hebt gesproken of gebeld. Controleer altijd rechtstreeks bij de bekende door zijn/haar oude nummer te bellen. Niet gebeld = geen geld.

Bankhelpdeskfraude

Een cybercrimineel belt u op en doet zich voor als een bankmedewerker. Het kan zelfs zijn dat u op uw telefoon ziet staan dat u echt door uw bank wordt gebeld, maar ook dit is gemanipuleerd. Vervolgens vertelt de nepbankmedewerker dat uw bankrekening is gehackt. In feite is dit niet zo, maar de oplichter probeert u ervan te overtuigen om snel maatregelen te nemen. De oplichter zal er op aandringen om uw geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet. In werkelijkheid is dit een rekening van de oplichter zelf. De oplichter biedt aan u te helpen bij het overboeken. Zo komt uw geld op de rekening van de oplichter terecht. Ook komt het voor dat de nepbankmedewerker u overtuigt dat uw bankpas moet worden vervangen en vraagt u vervolgens om uw pincode door te geven. Doe dit nooit!

Waar moet u op letten?

  • Uw bank zal nooit uw saldo vragen, ook niet als controlevraag.
  • Uw bank zal u nooit vragen uw geld over te maken naar een andere rekening of naar een ‘kluisrekening’ of een ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet.
  • Uw bank vraagt nooit naar uw pincode of inloggegevens.
  • Een bank heeft zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is.
  • Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit.