Ondernemen en werken in coronatijd

Icon

Sinds eind februari 2022 zijn ook voor ondernemers de meeste coronamaatregelen vervallen. Hier leest u meer corona-informatie voor ondernemers in Bronckhorst. Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle landelijke informatie over ondernemen in coronatijd.

 • Financiële regelingen ondernemers

  Ondernemers, werkenden en bedrijven blijven te maken hebben met coronamaatregelen. Daarom is het steunpakket verlengd voor het gehele eerste kwartaal van 2022. Alle financiële regelingen die open staan vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 • Actuele informatie ondernemers

  Op diverse landelijke en branche specifieke website vindt u alle actuele informatie over het coronavirus en ondernemerschap. Denk aan de Rijksoverheid, het Ondernemersplein van KvK en Sociaal Domein Achterhoek. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

 • Onze accountmanagers staan graag voor u klaar

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen, hebben de afgelopen periode ook Bronckhorster ondernemers geraakt. Accountmanagers Gert Jan, Helmie en Willy zijn er om ondernemers te ondersteunen, want de bedrijvigheid in Bronckhorst is onmisbaar. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Verzamelwebsite voor protocollen

  Protocollen zijn nodig om algemene regels van het RIVM te vertalen naar de realiteit van de werkvloer, het sportveld of de school. Dat vereist maatwerk. Branches hebben zelf het beste zicht op de eigen praktijk en zij hebben coronaprotocollen opgesteld. Voor deze protocollen is een aparte website: www.mijncoronaprotocol.nl. De website is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de rijksoverheid. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de protocollen ligt bij de branche zelf. Protocollen worden in het algemeen opgesteld door de branchevereniging horend bij de sector. Ze betrekken hierbij ook werknemers, bijvoorbeeld via vakbonden. Het brancheprotocol is een advies/richtlijn van de branche en heeft geen juridische status.

 • Pas op voor criminele investeerders in de horeca

  U kunt maar 1x nee zeggen. Criminelen ‘helpen’ graag in de vorm van contante leningen of giften. Zij beschikken immers vaak over grote hoeveelheden contant geld, dat zij met bijvoorbeeld drugshandel hebben verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen. U wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.