Ondernemers

Icon

Voor ondernemers hebben de maatregelen flinke gevolgen. Dit brengt grote onzekerheid met zich mee. Ondernemers -ook zelfstandigen zonder personeel- kunnen terecht bij verschillende instanties voor informatie, hulp en financiële steun.

 • Provincie Gelderland opent SMART-regeling Covid-19 voor om- en bijscholing en organisatieverandering

  De Covid-19 crisis raakt ondernemers hard, ook in Gelderland. De toekomst is onzeker, maar een crisis biedt ook kansen. Er ontstaan (uit nood) nieuwe mogelijkheden voor organisatieverandering. Er is tijd om te investeren in om- en bijscholing, maar geen geld. Daarom opende Provincie Gelderland 25 mei 2020 de subsidieregeling “Smart-regeling Covid-19” voor MKB-ondernemers met 5 tot 250 medewerkers en scholen. De subsidie van maximaal 25.000 euro biedt ruimte om te investeren in bijvoorbeeld om- en bijscholing in (vak)vaardigheden van medewerkers, het creëren van expertpools en het aanpassen van de manier van werken in een organisatie. Zo ondersteunt provincie Gelderland haar bedrijfsleven. Hiervoor is 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld.

  Kijk voor meer informatie over de SMART-regeling COVID-19 op de website van Provincie Gelderland.

 • Verruiming regels voor tijdelijk uitbreiden terrassen horeca

  De coronamaatregelen voor horecaondernemingen zijn versoepeld. Cafés en restaurants zijn onder voorwaarden weer open. Horecaondernemingen met een terras mogen in Bronckhorst bovendien onder voorwaarden tijdelijk uitbreiden met een extra terras, gelegen aan het bestaande terras. Horeca waar uitbreiden van het terras aan het bestaande terras niet kan, mag na toestemming van de gemeente mogelijk een terras aan de overzijde van de weg plaatsen. De verruiming geldt voor commerciële horecagelegenheden die al een terras hebben.

 • Afspraken en veel gestelde vragen/antwoorden recreatie en toerisme

  Logo veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

  Voor de naleving van de coronamaatregelen heeft de de Veiligheidsregio voor alle gemeenten in de Achterhoek en Veluwe een noodverordening (de laatste is van 8 mei 2020). Hierin staan ook maatregelen die grote gevolgen hebben voor de recreatie- en toerismesector. Campings en vakantieparken mogen geopend zijn, maar onder strenge voorwaarden.

 • Pas op voor criminele investeerders in de horeca

  U kunt maar 1x nee zeggen. Criminelen ‘helpen’ graag in de vorm van contante leningen of giften. Zij beschikken immers vaak over grote hoeveelheden contant geld, dat zij met bijvoorbeeld drugshandel hebben verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen. U wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.

 • Financiële regelingen ondernemers - Update 8 mei

  Er zijn meerdere tijdelijke financiële regelingen. Hier ziet u welke dit zijn en bij welke instantie u deze aan kunt vragen.

 • In contact met ondernemers tijdens corona

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel Bronckhorster ondernemers. Accountmanagers Gert Jan, Colin en Willy ondersteunen hen waar mogelijk. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Actuele informatie ondernemers

  Op diverse landelijke en branche specifieke website vindt u alle actuele informatie over het coronavirus en ondernemerschap. Denk aan de Rijksoverheid, het Ondernemersplein van KvK en Sociaal Domein Achterhoek. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

 • Eerste Pinksterdag extra openstellingsmogelijkheid supermarkten in Bronckhorst

  Om verspreiding van corona tegen te gaan, is het wenselijk dat bezoekers verspreid hun inkopen kunnen doen. Normaal mogen supermarkten in Bronckhorst op Eerste Pinksterdag (31 mei) niet open zijn. Maar juist tijdens de Pinksterperiode worden veel bezoekers verwacht en dus grote drukte. De gemeente heeft daarom besloten in deze periode ruimere openingstijden mogelijk te maken. Supermarkten mogen hierdoor ook op Eerste Pinksterdag geopend zijn van 08:00 tot 18:00 uur. Lees verder voor komende feestdagen waarop supermarkten sowieso al open mochten zijn.

 • Achterhoekse gemeenten komen zorgaanbieders tijdens Coronacrisis tegemoet - 7 april

  Logo Sociaal domein Achterhoek

  Het Coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Ook zorgaanbieders hebben te maken gekregen met een hele nieuwe werkelijkheid. Hun allergrootste belang is de continuïteit van de zorg voor hun cliënten. In de Achterhoek komen de gemeenten zorgaanbieders zoveel als mogelijk tegemoet. Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders hiertoe een aantal belangrijke besluiten genomen.

 • Bericht wethouder Buunk

  Beste ondernemers,


  De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor ondernemend Nederland en geeft veel onzekerheid voor de banen en inkomens van uw personeel, uzelf en voor uw onderneming. Het kabinet heeft een fors pakket maatregelen beschikbaar gesteld voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijf dat hopelijk voor de eerste tijd belangrijke handvatten voor u biedt.

  Als gemeente Bronckhorst staan we u binnen onze mogelijkheden graag bij. Niet alles is vandaag geregeld. Ik wens u veel wijsheid en improvisatievermogen toe in deze lastige tijd. En zorg goed voor elkaar!

  Samen staan we sterk.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Buunk - wethouder economie

Archief

Meer info

Lees ook:


Contact met de gemeente

Heeft u vragen waar u zelf of uw vertegenwoordigende instantie de oplossing niet direct voor weet. Dan kunt u contact met ons opnemen via tel. (0575) 75 02 50 of met een van onze accountmanagers

Colin RijmersNaam: Colin Rijmers 

Sector: Toerisme en Recreatie

E-mail: c.rijmers@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 29 /  06 83 65 46 16


Willy Toonk

Naam: Willy Toonk 

Sector: Landbouw en Landschap

E-mail: w.toonk@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 03 77 /  06 20 67 24 65


Gert Jan Mugge

Naam: Gert Jan Mugge 

Sector: MKB en Industrie

E-mail: g.mugge@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 42 /  06 86 85 32 86