Ondernemers

Icon

Ondernemen en werken in coronatijd

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Hieronder en op de website van de Rijksoverheid vindt u meer corona-informatie voor ondernemers en werkgevers. 


 • Coronatoegangsbewijs voor evenementen, horeca of culturele voorstellingen met CoronaCheck

  Sinds 25 september moeten in verband met het loslaten van de 1,5m maatregel mensen vanaf 13 jaar hun coronatoegangsbewijs laten zien voor toegang:

  • in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines),
  • bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en
  • bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters).
 • Veel gestelde vragen en antwoorden t.a.v. horeca

  De horeca is weer open (terrassen en binnen). Wel gelden voorwaarden. Met ingang van 25 september 2021 hebben ondernemers in de horeca bijvoorbeeld te maken met het coronatoegangsbewijs (omdat de 1,5m afstand houden niet meer verplicht is en er vaak veel mensen bij elkaar komen) en gelden regels voor het organiseren van evenementen. Op de site van de Rijksoverheid staat alle informatie.

 • Regels voor evenementen

  Alle eendaagse (zakelijke) evenementen en meerdaagse (zakelijke) evenementen zijn met ingang van 25 september onder voorwaarden (bijv. tonen coronatoegangsbewijs) toegestaan. Alle coronaregels die van kracht zijn voor sport, cultuur en uitgaan staan op de site van de Rijksoverheid handig voor u als ondernemer op een rij gezet. Deze poster geeft ook een handig overzicht van de maatregelen per 25 september.

 • Actuele informatie ondernemers

  Op diverse landelijke en branche specifieke website vindt u alle actuele informatie over het coronavirus en ondernemerschap. Denk aan de Rijksoverheid, het Ondernemersplein van KvK en Sociaal Domein Achterhoek. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

 • Financiële regelingen ondernemers - Update 1 oktober 2021

  Let op! De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Het steunpakket gaat economisch herstel in de weg zitten. Daarom is per 1 oktober het steunpakket dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen, gestopt. Enkele aanvullende financiële regelingen lopen door. Onder aan de pagina vindt u in het document  'Einde steunpakket voor banen en economie' een overzicht van welke steun blijft en wat eindigt.

 • Coronaregels voor detailhandel

  De Rijksoverheid heeft de coronaregels en voorwaarden die gelden voor de detailhandel op een rij gezet.

 • Onze accountmanagers staan graag voor u klaar

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel Bronckhorster ondernemers. Accountmanagers Gert Jan, Helmie en Willy ondersteunen hen waar mogelijk, want de bedrijvigheid in Bronckhorst is onmisbaar. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Verzamelwebsite voor protocollen

  Protocollen zijn nodig om de algemene regels van het RIVM te vertalen naar de realiteit van de werkvloer, het sportveld of de school. Dat vereist maatwerk: hoe houdt u 1,5 meter afstand in een kantoortuin? Hoe voorkomt u dat medewerkers bij elkaar hoeven te zitten met lunch? Hoe voorkomt u dat mensen in rijen dichtbij elkaar komen te staan? Branches hebben zelf het beste zicht op de eigen praktijk en zij werken hard om voor de eigen werkomgeving een protocol op te stellen of hebben dat al gedaan. Voor deze protocollen is een aparte website.

 • Pas op voor criminele investeerders in de horeca

  U kunt maar 1x nee zeggen. Criminelen ‘helpen’ graag in de vorm van contante leningen of giften. Zij beschikken immers vaak over grote hoeveelheden contant geld, dat zij met bijvoorbeeld drugshandel hebben verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen. U wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.

 • Bericht wethouder Buunk

  Beste ondernemers,

  Wethouder Willem Buunk
  De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor ondernemend Nederland en kan veel onzekerheid betekenen voor de banen en inkomens van uw personeel, uzelf en voor uw onderneming. Het kabinet heeft een fors pakket maatregelen beschikbaar gesteld voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijf dat hopelijk belangrijke handvatten voor u biedt.

  Als gemeente Bronckhorst staan we u binnen onze mogelijkheden graag bij. Ik wens u veel wijsheid en improvisatievermogen toe in deze coronatijd. En zorg goed voor elkaar!

  Samen staan we sterk.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Buunk - wethouder economie

Archief

Meer info

Lees ook:


Contact met de gemeente

Heeft u vragen waar u zelf of uw vertegenwoordigende instantie de oplossing niet direct voor weet. Dan kunt u contact met ons opnemen via tel. (0575) 75 02 50 of met een van onze accountmanagers

Naam: Helmie van de Camp

Sector: Toerisme en Recreatie

E-mail: h.vandecamp@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 04 21 /  06 86 88 19 35


Willy Toonk

Naam: Willy Toonk 

Sector: Landbouw en Landschap

E-mail: w.toonk@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 03 77 /  06 20 67 24 65


Gert Jan Mugge

Naam: Gert Jan Mugge 

Sector: MKB en Industrie

E-mail: g.mugge@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 42 /  06 86 85 32 86