Ondernemers

Icon

Tijdens de vorige persconferentie op 8 maart werd gezegd dat terrassen mogelijk voor Pasen open konden en dat er meer ruimte kwam voor de detailhandel. Dat kon alleen onder de strenge voorwaarden dat het aantal bezette ic-bedden stabiel zou zijn en het reproductiegetal rond de 1 zou blijven. Helaas is dat niet het geval en kon deze versoepeling niet doorgaan. Meer weten over de cijfers? Zie www.coronadashboard.nl. Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april.

Winkelen op afspraak

Voor winkels geldt dat er twee klanten per verdieping binnen mogen zijn. Of één klant per 25 vierkante meter winkeloppervlak. Maximaal mogen er 50 klanten tegelijk in de winkel zijn, als de winkel hiervoor groot genoeg is. Nog steeds geldt de regel dat mensen minimaal vier uur van tevoren een afspraak maken, en dat de winkel werkt met tijdvakken van minimaal tien minuten. Het was al mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij een winkel. Bekijk de voorwaarden voor bestellen en afhalen op de pagina winkelen en boodschappen doen.

Natuurlijk blijven bij winkelen ook de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Tijdens de vorige persconferentie op 8 maart werd gezegd dat terrassen mogelijk voor pasen open konden en dat er meer ruimte kwam voor de detailhandel. Dat kon alleen onder de strenge voorwaarden dat het aantal bezette ic-bedden stabiel zou zijn en het reproductiegetal rond de 1 zou blijven. Helaas is dat niet het geval en kon deze versoepeling niet doorgaan. Meer weten over de cijfers? Zie www.coronadashboard.nl.


 • Verruiming regels voor tijdelijk uitbreiden terrassen horeca - Update 21 april 2021

  Na een periode van sluiting mogen horecaondernemingen op 28 april 2021 de terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden, waaronder waar onder cafés en restaurants, mogen in Bronckhorst bovendien tijdelijk uitbreiden met een extra terras. Hiervoor zijn bepaalde regels van toepassing. Voor uitbreidingen van terrassen die aan een beperkt aantal voorwaarden voldoen, volstaat het om hiervoor een melding in te dienen. Wordt niet aan de voorwaarden voldaan dan kan hiervoor een vergunning worden verleend.

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket voor ondernemers - update 12 maart 2021

  Op 12 maart liet het kabinet weten dat ondernemers die hun zaak door de coronamaatregelen (deels) moesten sluiten en hierdoor minder omzet draaien, in het tweede kwartaal van 2021 een hogere tegemoetkoming voor hun vaste lasten (TVL) krijgen.

 • Actuele informatie ondernemers

  Op diverse landelijke en branche specifieke website vindt u alle actuele informatie over het coronavirus en ondernemerschap. Denk aan de Rijksoverheid, het Ondernemersplein van KvK en Sociaal Domein Achterhoek. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

 • Financiële regelingen ondernemers - Update 3 maart

  Er zijn meerdere tijdelijke financiële regelingen. Hier ziet u welke dit zijn en bij welke instantie u deze aan kunt vragen.

 • Veel gestelde vragen en antwoorden mbt detailhandel

  De Rijksoverheid heeft een aantal veel gestelde vragen en antwoorden voor de detailhandel op een rij gezet.  

 • Veel gestelde vragen en antwoorden t.a.v. horeca

  Welke regels gelden er voor de horeca?  De rijksoverheid heeft een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet. Bekijk de veel gestelde vragen horeca.

 • Onze accountmanagers staan graag voor u klaar

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel Bronckhorster ondernemers. Accountmanagers Gert Jan, Colin en Willy ondersteunen hen waar mogelijk, want de bedrijvigheid in Bronckhorst is onmisbaar. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Verzamelwebsite voor protocollen

  Protocollen zijn nodig om de algemene regels van het RIVM te vertalen naar de realiteit van de werkvloer, het sportveld of de school. Dat vereist maatwerk: hoe houdt u 1,5 meter afstand in een kantoortuin? Hoe voorkomt u dat medewerkers bij elkaar hoeven te zitten met lunch? Hoe voorkomt u dat mensen in rijen dichtbij elkaar komen te staan? Branches hebben zelf het beste zicht op de eigen praktijk en zij werken hard om voor de eigen werkomgeving een protocol op te stellen of hebben dat al gedaan. Voor deze protocollen is een aparte website.

 • Pas op voor criminele investeerders in de horeca

  U kunt maar 1x nee zeggen. Criminelen ‘helpen’ graag in de vorm van contante leningen of giften. Zij beschikken immers vaak over grote hoeveelheden contant geld, dat zij met bijvoorbeeld drugshandel hebben verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen. U wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.

 • Bericht wethouder Buunk

  Beste ondernemers,

  Wethouder Willem Buunk
  De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor ondernemend Nederland en kan veel onzekerheid betekenen voor de banen en inkomens van uw personeel, uzelf en voor uw onderneming. Het kabinet heeft een fors pakket maatregelen beschikbaar gesteld voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijf dat hopelijk belangrijke handvatten voor u biedt.

  Als gemeente Bronckhorst staan we u binnen onze mogelijkheden graag bij. Ik wens u veel wijsheid en improvisatievermogen toe in deze coronatijd. En zorg goed voor elkaar!

  Samen staan we sterk.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Buunk - wethouder economie

Archief

Meer info

Lees ook:


Contact met de gemeente

Heeft u vragen waar u zelf of uw vertegenwoordigende instantie de oplossing niet direct voor weet. Dan kunt u contact met ons opnemen via tel. (0575) 75 02 50 of met een van onze accountmanagers

Colin RijmersNaam: Colin Rijmers 

Sector: Toerisme en Recreatie

E-mail: c.rijmers@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 29 /  06 83 65 46 16


Willy Toonk

Naam: Willy Toonk 

Sector: Landbouw en Landschap

E-mail: w.toonk@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 03 77 /  06 20 67 24 65


Gert Jan Mugge

Naam: Gert Jan Mugge 

Sector: MKB en Industrie

E-mail: g.mugge@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 42 /  06 86 85 32 86