Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar door een storing. Excuses voor het ongemak.

Sluit venster

Ondernemers

Icon

Voor ondernemers hebben de maatregelen flinke gevolgen. Dit brengt grote onzekerheid met zich mee. Ondernemers -ook zelfstandigen zonder personeel- kunnen terecht bij verschillende instanties voor informatie, hulp en financiële steun.

 • Tozo-uitkering voor zelfstandig ondernemers tot 1 juli 2021 verlengd

  Zelfstandigen met financiële problemen door de coronacrisis kunnen een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Vanaf 1 oktober 2020 kunnen deze ondernemers verlenging van de Tozo-uitkering aanvragen bij de Roz Groep. Deze Tozo 3 geldt tot 1 juli 2021.

 • Veel gestelde vragen en antwoorden mbt detailhandel – Update 15 oktober

  De kabinetsmaatregelen van 13 oktober 2020 om het coronavirus terug te dringen hebben ook gevolgen voor de detailhandel. We zetten een aantal veel gestelde vragen en antwoorden voor detailhandel op een rij.

 • Veel gestelde vragen en antwoorden voor vakantiegangers in de Achterhoek en recreatieondernemers - Update 16 oktober

  Vakantie is mogelijk, u bent van harte welkom in Bronckhorst en de Achterhoek. Er is hier veel te zien en te doen in ons prachtige landschap en rustige omgeving. Natuurlijk geldt ook hier nog een aantal coronaregels. Vermijd bijvoorbeeld drukte. We zetten een aantal veel gestelde vragen en antwoorden voor vakantiegangers in de Achterhoek en recreatieondernemers op een rij.

 • Financiële regelingen ondernemers

  Er zijn meerdere tijdelijke financiële regelingen. Hier ziet u welke dit zijn en bij welke instantie u deze aan kunt vragen.

 • Veel gestelde vragen en antwoorden t.a.v. horeca - Update 16 oktober

  Welke regels gelden er voor de horeca? Door de veiligheidsregio zijn deze en andere vragen op een rij gezet. Bekijk de veel gestelde vragen horeca.

 • Onze accountmanagers staan graag voor u klaar

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel Bronckhorster ondernemers. Accountmanagers Gert Jan, Colin en Willy ondersteunen hen waar mogelijk, want de bedrijvigheid in Bronckhorst is onmisbaar. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Verzamelwebsite voor protocollen

  Protocollen zijn nodig om de algemene regels van het RIVM te vertalen naar de realiteit van de werkvloer, het sportveld of de school. Dat vereist maatwerk: hoe houdt u 1,5 meter afstand in een kantoortuin? Hoe voorkomt u dat medewerkers bij elkaar hoeven te zitten met lunch? Hoe voorkomt u dat mensen in rijen dichtbij elkaar komen te staan? Branches hebben zelf het beste zicht op de eigen praktijk en zij werken hard om voor de eigen werkomgeving een protocol op te stellen of hebben dat al gedaan. Voor deze protocollen is een aparte website.

 • Ondernemen tijdens coronacrisis is een uitdaging, wij denken graag met u mee - Update 1 juli

  Stap voor stap versoepelen de coronamaatregelen. We kunnen weer een hapje en drankje bestellen in de horeca en naar de camping gaan. Belangrijke voorwaarden zijn echter nog van kracht, zoals de 1,5m afstand houden van elkaar. Hoe is de situatie voor ondernemers in Toerisme en Recreatie?

 • Pas op voor criminele investeerders in de horeca

  U kunt maar 1x nee zeggen. Criminelen ‘helpen’ graag in de vorm van contante leningen of giften. Zij beschikken immers vaak over grote hoeveelheden contant geld, dat zij met bijvoorbeeld drugshandel hebben verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen. U wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.

 • In contact met ondernemers tijdens corona

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel Bronckhorster ondernemers. Accountmanagers Gert Jan, Colin en Willy ondersteunen hen waar mogelijk. Door vragen te beantwoorden, door te verwijzen of te wijzen op financiële regelingen.

 • Actuele informatie ondernemers

  Op diverse landelijke en branche specifieke website vindt u alle actuele informatie over het coronavirus en ondernemerschap. Denk aan de Rijksoverheid, het Ondernemersplein van KvK en Sociaal Domein Achterhoek. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

 • Bericht wethouder Buunk

  Beste ondernemers,

  Wethouder Willem Buunk
  De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor ondernemend Nederland en kan veel onzekerheid betekenen voor de banen en inkomens van uw personeel, uzelf en voor uw onderneming. Het kabinet heeft een fors pakket maatregelen beschikbaar gesteld voor ZZP’ers, MKB-ondernemers en grootbedrijf dat hopelijk belangrijke handvatten voor u biedt.

  Als gemeente Bronckhorst staan we u binnen onze mogelijkheden graag bij. Ik wens u veel wijsheid en improvisatievermogen toe in deze coronatijd. En zorg goed voor elkaar!

  Samen staan we sterk.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Buunk - wethouder economie

Archief

Meer info

Lees ook:


Contact met de gemeente

Heeft u vragen waar u zelf of uw vertegenwoordigende instantie de oplossing niet direct voor weet. Dan kunt u contact met ons opnemen via tel. (0575) 75 02 50 of met een van onze accountmanagers

Colin RijmersNaam: Colin Rijmers 

Sector: Toerisme en Recreatie

E-mail: c.rijmers@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 29 /  06 83 65 46 16


Willy Toonk

Naam: Willy Toonk 

Sector: Landbouw en Landschap

E-mail: w.toonk@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 03 77 /  06 20 67 24 65


Gert Jan Mugge

Naam: Gert Jan Mugge 

Sector: MKB en Industrie

E-mail: g.mugge@bronckhorst.nl

Telefoon: (0575) 75 05 42 /  06 86 85 32 86