Ondernemers

Het Rijk werkt maatregelen uit om ondernemers te ondersteunen, zoals de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Deze is bedoeld voor mkb-ondernemers die niet ontkomen aan een hoog energieverbruik. De TEK-regeling gaat in op 1 november 2022 maar wordt pas in het tweede kwartaal 2023 opengesteld. Meer informatie over de TEK.

Om de periode tot de invoering van de TEK-regeling te overbruggen ondersteunt de gemeente tijdelijk ondernemers in het MKB die in de problemen komen door de hoge energieprijzen. De volgende regelingen gelden tijdelijk:

  • Terugbetalen van TOZO-gelden (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) opschorten tot 31 december 2023.
  • Verlagen van de rente van een Bbz-krediet (gemeentelijke kredietregeling voor ondernemers) van 8% naar 0% tot 31 december 2023.
  • Verlenen van betalingsuitstel gemeentelijke belastingen (afvalstoffenheffing, gebruikersdeel van de ozb-aanslag voor 2022, rioolheffing) tot 31 december 2023.

Voor vragen kunt u terecht bij:

  • gemeente Bronckhorst via 0575 – 750 250 en info@bronckhorst.nl voor de terugbetaling van TOZO gelden;
  • ROZ-groep via 074- 2415100 en info@rozgroep.nl voor het verlagen van de rente van een Bbz-krediet;
  • GBT via 088 – 64 64 804 en www.gbtwente.nl voor het aanvragen van betalingsuitstel gemeentelijke belastingen.

Energiescans

Via Achterhoek Onderneemt Duurzaam kunt u een gratis energiescan laten uitvoeren. Deze scan geeft inzicht in de mogelijkheden om uw energierekening structureel te verlagen. Of het nu gaat om energiekostenbesparing of om het verduurzamen van uw bedrijf: alles start met een energiescan. Via Achterhoekonderneemtduurzaam.nl kunt u zich aanmelden voor deze gratis scan gericht op: kleinverbruikers (o.a. winkeliers en horeca), middelgrote verbruikers (o.a. productiebedrijven, supermarkten) en grootverbruikers (o.a. industrie).

Meer informatie over bespaartips en subsidiemogelijkheden

Vraag gratis informatie bij ons energieloket (via AGEM) over subsidiemogelijkheden en leningsmogelijkheden voor het mkb en groot bedrijf.

Komt deze hulp te laat of is het onvoldoende in uw situatie? Vul het formulier in via onderstaande knop, dan zoeken we samen een oplossing.

Direct ondersteuning aanvragen