Ouder en kind

Icon

 • Jeugd kan weer naar school

  Sinds 11 mei zijn de basisscholen en kinderopvang weer open en krijgen de kinderen aangepast les. Op 8 juni gaat het basisonderwijs voor 100% open, tenzij uit lopende onderzoeken blijkt dat dit niet verantwoord is. De buitenschoolse opvang volgt het onderwijs en zal ook per 8 juni open gaan. Kinderen kunnen dan weer opgevangen worden op hun vaste dagen die zijn afgesproken in het contract. Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog beschikbaar (tot 1 juli) voor leerlingen van ouders die werken in de zorg (avond/nacht/weekend). Hierover worden afspraken gemaakt met kinderopvang en gemeente.

 • Tip: nieuwe website ggdsamengezond

  De GGD heeft en nieuwe website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd met betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Onder andere vindt u er actuele informatie over corona en veel gestelde vragen en antwoorden over bijvoorbeeld testen en hygiĆ«nerichtlijnen. Bezoekers kunnen doorklikken naar relevante protocollen, filmpjes, lesmateriaal etc.

 • Kind weer naar sport

  Ouders van kinderen raden wij aan de informatie van de sportverenigingen in de gaten te houden voor de start van trainingen en andere activiteiten. Zijn uw kinderen geen lid van een sportvereniging? Ook zij mogen meedoen!

 • Omgaan met de gevolgen van het coronavirus

  De kabinetsmaatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben grote maatschappelijke gevolgen. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft goede informatie op een rij gezet speciaal voor kinderen, ouders, opvoeders en jeugdprofessionals en - beleidsmakers om zo goed mogelijk om te gaan met de huidige situatie, gebaseerd op vragen die leven. Bekijk de website van het Nederlands Jeugdinstituut.

 • Blijven bewegen

  Onze combinatiefunctionarissen (die activiteiten organiseren om sport, cultuur en onderwijs met elkaar te verbinden) zetten speciaal voor schoolkinderen in deze weken iedere week een bewegingsfilmpje online (behalve in de meivakantie). De scholen krijgen deze toegestuurd voor hun leerlingen en zetten deze aan hen door. Hiermee kunnen kinderen na hun schoolwerk kiezen voor deze leuke buitenactiviteiten. In plaats van achter de PlayStation of XBOX. Bewegen is gezond en kan ook prima door afstand te bewaren. Mooi dat er veel gebruik van wordt gemaakt (ruim 2.000 views)!

 • Zorg voor jeugd tijdens de coronacrisis - 6 april

  Om er zeker van te zijn dat de scholen en de kinderopvangorganisaties het (digitale) onderwijs en de opvang die nodig is, kunnen (blijven) aanbieden, hebben wij nauw contact met verschillende betrokken organisaties, de kinderopvang en scholen.

Archief

Meer info

Lees ook


Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Via tel. (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Samen staan we sterk!