Pilot Woningbouw voor jongeren

Tussen de 18 en 30 jaar en op zoek naar een betaalbare woning? Realiseer jouw woonwensen op een mooie locatie in Bronckhorst!

Op vijf locaties maakt de gemeente speciaal voor jongeren ruimte om te kunnen bouwen. Deze aanpak is het resultaat van meerdere gesprekken die wij met jongeren hebben gehad. Actie was nodig, de jongeren konden geen betaalbare starterswoningen vinden. We hebben alles op alles gezet om bouwmogelijkheden te creĆ«ren voor deze belangrijke doelgroep. Het is een prachtige kans voor hen om een eerste stap te zetten op de woningmarkt en het ouderlijk huis te verlaten. Aju pa en ma!

Via de CPO-aanpak bieden wij je de kans je eigen woning te realiseren. CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een manier waarbij je samen met anderen in een gezamenlijk bouwproject aan de slag gaat. Je neemt daarbij je eigen verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van de locatie: je bouwt samen met andere jongeren. Je geeft gezamenlijk opdracht maar realiseert elk afzonderlijk een woning die helemaal aan de individuele smaak voldoet. Hierdoor ben je als toekomstige bewoner nauw betrokken bij het tot stand komen van de nieuwbouw. En dat alles tegen lagere kosten!

De vijf locaties

Voor dit project hebben we vijf locaties in de kernen Hengelo, Zelhem, Vorden en Steenderen:

  • Steenderen, Bronkhorsterweg (voormalig terrein Basisschool De Akker)
  • Hengelo, Raadhuisstraat (voormalig terrein Albert Heijn)
  • Hengelo, Berkenlaan
  • Vorden, Burgemeester Galleestraat (voormalig Havo-terrein)
  • Zelhem, Frans Halsstraat (voormalige Schildersoord school)

Wij geven een locatie uit, een plek. Er is geen kavelindeling, we zeggen ook niet hoe de woning eruit moet gaan zien. Dat gaan jullie, als deelnemende jongeren, allemaal zelf bepalen.

Wil je meedoen?

Informeer naar de mogelijkheden via wonen@bronckhorst.nl.

Meer info

Achtergrondinformatie

Deze pilot loopt sinds september 2017 in 4 kernen van onze gemeente: Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem. Jongeren in die kernen nodigden we uit om in gesprek te gaan met de gemeente over de moeilijkheden die zij ondervinden bij het vinden van een betaalbare woning in Bronckhorst. De jongeren organiseerden hiervoor bijeenkomsten, waar de woonwensen gedeeld werden. Zij dachten in alles met ons mee. Bijvoorbeeld ook over geschikte locaties in de dorpen. Via sociale media werden jongeren opgeroepen mee te doen.