Solarpark De Kwekerij in Hengelo: een uniek project

Als u weleens op de provinciale weg tussen Vorden en Hengelo rijdt, kan het u niet ontgaan. Hier is aan de rand van Hengelo een bijzonder project verrezen: NL solarpark De Kwekerij. Hoezo bijzonder vraagt u zich wellicht af? Omdat in dit solarpark duurzaamheid en natuur hand in hand gaan en dat gebeurt nog nergens anders in Nederland!

Recreëren in het groen tussen duizenden zonnepanelen

Het hoofddoel van het zonnepark is met ca. 7.000 zonnepanelen duurzame energie op te wekken voor ruim vijfhonderd huishoudens. Maar daarnaast is er volop gelegenheid om te recreëren in de natuur, waar u bijvoorbeeld wadi’s, nestkasten, een kleine schaapskudde en insectenhotels tegenkomt en natuurlijk innovatieve toepassingen van zonne-energie ontdekt. Zoals vijvers met drijvende zonnepanelen en mogelijkheden voor het benutten van opgewekte zonne-energie voor uw elektrische auto. Zo’n combinatie is uniek!

Waar?

Het solarpark vindt u in het gebied dat loopt van de Hiddinkdijk aan de noordkant tot de De Heurne aan de zuidkant, het Vordens voetpad aan de oostkant en nieuwbouwwijk De Kwekerij aan de westkant, in Hengelo (Gld). De ingang vindt u aan de Stekweg.

Lees meer op website van solarpark De Kwekerij

Meer info

MLogo Gemeenten4GlobalGoalset het solarpark geven wij invulling aan onze rol als Global Goals gemeente. Dit betekent dat wij ons onder meer inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.