Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar door een storing. Excuses voor het ongemak.

Sluit venster

Zonnepark Baakse Boys

Initiatiefnemers Remie Renewable Energy uit Uden in samenwerking met Green IPP realiseren een zonnepark op het voormalig sportterrein van vv Baakse Boys. Zij willen het terrein voorzien van ca. 6.900 zonnepanelen. Dubbel grondgebruik zou mogelijk kunnen zijn (beweiding, biologische akkerbouw). Het terrein is grotendeels omzoomd door bosjes. Dit blijft ook zo.

Het is niet de bedoeling dat het een openbaar terrein wordt zoals solarpark De Kwekerij in Hengelo. Voor de afname van de stroom willen de initiatiefnemers een samenwerking aangaan met AGEM (de Achterhoekse groene energiemaatschappij), zodat geïnteresseerde inwoners op deze manier energie uit de buurt kunnen gaan afnemen.

Bijdrage aan streven voor energieneutraal Bronckhorst

Een zonnepark in Baak is een mooie bijdrage aan het streven van de gemeente dat Bronckhorst in 2030 energieneutraal is. Energieneutraal zijn, betekent dat we net zoveel energie op duurzame wijze opwekken in de gemeente als er wordt verbruikt in woningen en bedrijven. Daarom verlenen wij onze medewerking aan het plan. De gemeente blijft eigenaar van het terrein.

In oktober 2017 was een eerste informatieavond met belangstellenden. In oktober 2019 is de omgevingsvergunning verleend en de subsidie vanuit het rijk is eind januari 2020 verleend. In de loop van 2020 zal de realisatie starten.