Sociale teams

Icon

Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken op het gebied van zorg, welzijn en werk kunt u terecht bij de sociale teams van de gemeente.

Bereikbaarheid

Telefonisch zijn de teams elke dag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, via tel. (0575) 75 02 50.

U kunt ook het contactformulier zorg, welzijn en werk invullen. Een consulent van het sociaal team bij u in de buurt neemt daarna contact met u op.

Logo van DigiD: log hier inVul het contactformulier zorg, welzijn en werk in (met DigiD)

Is er sprake van spoed? Bijvoorbeeld bij huiselijk geweld of kindermishandeling? Dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met Veilig Thuis.

Openingstijden

Inloop

Op de volgende momenten is altijd één van de sociaal consulenten aanwezig op de inlooplocatie en kunt u zo binnenlopen (zie voor adresgegevens het team bij u in de buurt):

  • maandag: 08.30 - 12.30 uur
  • dinsdag: 13.00 - 17.00 uur
  • woensdag: 13.00 - 17.00 uur
  • donderdag: 13.00 - 17.00 uur
  • vrijdag: 08.30 - 12.30 uur

Eerste gesprek met sociaal team West?

Komt u voor het eerst bij het sociaal team West in Steenderen dan kunt u tijdens openingstijden binnenlopen of direct een afspraak maken. Voordeel van een afspraak maken is dat u nooit lang hoeft te wachten.

Afspraak maken eerste gesprek Sociaal team West

Sociaal team Voor welke gebieden aanspreekpunt? Locatie
Locaties sociale teams
Midden Hengelo, Keijenborg, Veldhoek, Velswijk, Varssel

Hengelo, Sarinkkamp 5

Noord Vorden, Kranenburg, Wichmond/Vierakker

Vorden, Raadhuisstraat 6 (Dorpscentrum)

West Steenderen, Bronkhorst, Toldijk, Olburgen, Baak, Rha

Steenderen, Dr. A. Ariënsstraat 4 (De Kei)

Zuid Hummelo, Voor- en Achter-Drempt, Hoog- en Laag-Keppel, Eldrik Hoog-Keppel, Burgemeester van Panhuysbrink 1
Oost Zelhem, Halle

Zelhem, Beatrixstraat 41 (Oranjehof)

Post

De sociale teams hebben geen postadres. Post voor het sociaal team kunt u sturen naar het gemeentehuis, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld).

Meer info

Waarmee kunt u terecht bij de sociale teams?

Bordje met tekst Sociaal teamBij een sociaal team kunt u terecht met al uw vragen over ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en werk. In elk team werken professionals op het gebied van bijvoorbeeld welzijn, jeugd en opvoeding, schulden en werk. Zij helpen u graag bij het zoeken naar praktische oplossingen.

Hoe het werkt

U kunt uw vragen natuurlijk stellen aan de vertrouwde gezichten in uw buurt. Bijvoorbeeld uw huisarts, jongerenwerker, school of een zorgaanbieder. Afhankelijk van uw vraag helpen zij direct of verwijzen zij u door naar het sociaal team bij u in de buurt. Maar u kunt dus ook zelf aankloppen bij het sociaal team. Als u zich bij een sociaal team meldt, beantwoordt de consulent van het sociaal team waar mogelijk meteen uw vraag. Lukt dit niet, dan komt de consulent een keer bij u thuis om verder te praten. Voor meer informatie over hoe de sociale teams werken, kunt u ook het filmpje 'Hoe werken de sociale teams in Bronckhorst' op YouTube bekijken.

Gesprek bij u thuis

In dit gesprek bespreekt u samen met de consulent uitgebreid wat er bij u speelt en welke vragen of problemen u heeft. Het doel van dit gesprek is om helder te krijgen welke stappen u, eventueel samen met mensen uit uw eigen omgeving en/of vrijwilligers, kunt zetten om tot een oplossing te komen. De consulent helpt u daarbij. Als het nodig is, schakelt de consulent natuurlijk specialistische zorg of hulpmiddelen in. Voorafgaand aan het gesprek kunt u alvast nadenken of u zelf ideeën heeft hoe we tot een oplossing kunnen komen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand uit uw omgeving vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Benieuwd hoe het sociale team u kan helpen? Lees dan eens de verhalen van Robert, mevrouw Van Veen en van Lydia.