Sociale teams

Icon

Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken op het gebied van zorg, welzijn en werk kunt u terecht bij de sociale teams van de gemeente. U kunt op verschillende manieren in contact komen met een sociaal team. Op deze pagina vindt u alle contactinformatie.

Sociaal team Voor welke gebieden aanspreekpunt? Locatie
Overzicht sociale teams
Midden Hengelo, Keijenborg, Veldhoek, Velswijk, Varssel

Hengelo, Raadhuisstraat 18 (Gezondheidscentrum De Eik)

Noord Vorden, Kranenburg, Wichmond/Vierakker

Vorden, Raadhuisstraat 6 (Kulturhus)

West Steenderen, Bronkhorst, Toldijk, Olburgen, Baak, Rha

Steenderen, Burgemeesters Plantenplein 1 (De Kei)

Zuid Hummelo, Voor- en Achter-Drempt, Hoog- en Laag-Keppel, Eldrik Hoog-Keppel, Burgemeester van Panhuysbrink 1
Oost Zelhem, Halle

Zelhem, Prinses Beatrixstraat 41 (De Oranjehof)

 • Inloop

  Hierboven vindt u de adressen waar u de sociale teams kunt vinden.  Op de volgende momenten is altijd één van de consulenten aanwezig op de inlooplocatie: 

  • maandag: 08.30 - 12.30 uur
  • dinsdag: 13.00 - 17.00 uur
  • woensdag: 13.00 - 17.00 uur (alleen op afspraak)
  • donderdag: 13.00 - 17.00 uur
  • vrijdag: 08.30 - 12.30 uur (alleen op afspraak)

  Op woensdag en vrijdag kunt u alleen met een afspraak langskomen. Op de andere dagen kunt u een afspraak maken, maar kunt u ook zo binnenlopen.

  Afspraak maken

  U kunt een afspraak maken via onderstaande link of tel. (0575) 75 02 50.

  Toch liever digitaal?

  Wilt u toch liever een digitale afspraak? Dit blijft mogelijk. Hiervoor kunt u ook een afspraak maken. Geeft u dan bij uw contactgegevens in het veld 'Opmerking' aan dat u het gesprek digitaal wilt voeren. Of geef het door aan de telefonist(e). Eén van onze sociaal consulenten zorgt ervoor dat u een link krijgt voor een gesprek.
   

  Afspraak maken voor een gesprek met een sociaal team

 • Contactformulier

  Logo van DigiD: log hier inU kunt ook het contactformulier zorg, welzijn en werk invullen. Een consulent van het sociaal team bij u in de buurt neemt daarna contact met u op.

  Vul het contactformulier zorg, welzijn en werk in (met DigiD)

 • Telefonisch

  Telefonisch zijn de teams elke dag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, via tel. (0575) 75 02 50.

 • Post

  De sociale teams hebben geen postadres. Post voor het sociaal team kunt u sturen naar het gemeentehuis, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld).

Meer info

Waarmee kunt u terecht bij de sociale teams?

Bij een sociaal team kunt u terecht met al uw vragen over ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en werk. In elk team werken professionals op het gebied van bijvoorbeeld welzijn, jeugd en opvoeding, schulden en werk. Zij helpen u graag bij het zoeken naar praktische oplossingen.

Hoe het werkt

U kunt uw vragen natuurlijk stellen aan de vertrouwde gezichten in uw buurt. Bijvoorbeeld uw huisarts, jongerenwerker, school of een zorgaanbieder. Afhankelijk van uw vraag helpen zij direct of verwijzen zij u door naar het sociaal team bij u in de buurt. Maar u kunt dus ook zelf aankloppen bij het sociaal team. Als u zich bij een sociaal team meldt, beantwoordt de consulent van het sociaal team waar mogelijk meteen uw vraag. Lukt dit niet, dan komt de consulent een keer bij u thuis om verder te praten. Voor meer informatie over hoe de sociale teams werken, kunt u ook het filmpje 'Hoe werken de sociale teams in Bronckhorst' op YouTube bekijken.

Gesprek bij u thuis

In dit gesprek bespreekt u samen met de consulent uitgebreid wat er bij u speelt en welke vragen of problemen u heeft. Het doel van dit gesprek is om helder te krijgen welke stappen u, eventueel samen met mensen uit uw eigen omgeving en/of vrijwilligers, kunt zetten om tot een oplossing te komen. De consulent helpt u daarbij. Als het nodig is, schakelt de consulent natuurlijk specialistische zorg of hulpmiddelen in. Voorafgaand aan het gesprek kunt u alvast nadenken of u zelf ideeën heeft hoe we tot een oplossing kunnen komen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand uit uw omgeving vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Benieuwd hoe het sociale team u kan helpen? Lees dan eens de verhalen van Robert, mevrouw Van Veen en van Lydia.