Steunpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Hengelo

In de bibliotheek in Hengelo is een steunpunt voor Oekraïense vluchtelingen ingericht. Hier is elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur van Vluchtelingenwerk. Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen er terecht met hun vragen over o.a. 

  • Gezondheidszorg en paramedische zorg 
  • Werk en inkomen
  • Financiële zaken zoals het openen van een bankrekening 
  • Inschrijving kinderen bij onderwijs/basisscholen 
  • Juridische vragen en verblijfsrechten 
  • (zorg aan) Huisdieren 

Buiten het spreekuur is vluchtelingenwerk telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur op tel. (06) 59 82 86 29 of (06) 59 82 34 27

Sinds enige tijd is het steunpunt uitgebreid met een wekelijkse inloopochtend voor Oekraïners en hun gastgezinnen op de locatie Kerkstraat 15 in Hengelo. Mensen kunnen hier inlopen voor kop koffie/thee en een luisterend oor. Er zijn vrijwilligers en tolken die Oekraïens en Russisch spreken aanwezig. Ook is er een leuke speelhoek voor de jongste kinderen en spellen voor de iets oudere kinderen. Dit is iedere donderdagmorgen van 10.00 en 12.00 uur. We zien u graag.

Op donderdag van 10.00-11.00 uur wordt hier ook een leuke, praktische taalles gegeven voor Oekraïners die graag wat praktische woorden Nederlands leren om zich in het dagelijks leven mee te redden. De les wordt gegeven door een Nederlandse docente die Engels spreekt. Ook is er een tolk die Oekraïens spreekt. Het is gratis, laagdrempelig en u bent van harte welkom. Opgeven is niet nodig.

Kent u of helpt u Oekraïense vluchtelingen in Bronckhorst dan waarderen wij het als u hen attendeert op het steunpunt en de activiteiten.