Op welke locaties kunt u trouwen?

Icon

Binnen de gemeente Bronckhorst kunt u, naast de trouwzaal en de raadzaal in het gemeentehuis, kiezen uit een aantal mooie trouwlocaties met elk hun eigen charme. Als u kiest voor een andere locatie dan het gemeentehuis, zorg er dan voor dat u eerst de locatie reserveert. Daarna kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Ook is het mogelijk om te trouwen op een zelfgekozen locatie. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, via tel. (0575) 75 02 50.

Gemeentehuis in Hengelo

In het gemeentehuis van Bronckhorst kunt u in twee zalen uw jawoord geven. In de modern ingerichte trouwzaal kunt u met ongeveer 25 gasten terecht. Daarnaast is de raadzaal met zijn panoramaramen met uitzicht over de weilanden en de Hengelose kerktoren als trouwzaal te gebruiken. Deze is geschikt voor grotere gezelschappen tot ongeveer 100 mensen. De trouwzaal is rolstoeltoegankelijk, de raadzaal is toegankelijk voor rolstoelen met een maximale breedte van 70 cm. Telefoonnummer van de locatie: (0575) 75 02 50.


Kapel in Bronkhorst

Midden in het oudste stadje van ons land ligt de N.H-kapel van Bronkhorst. De kapel is in 1344 gesticht door Gijsbert V van Bronckhorst en zijn vrouw Catharina van Leefdael ter ere van de heilige maagd Maria en Sint Maarten. In 1964 werd de restauratie ter hand genomen en is de kapel zoveel mogelijk in oude luister hersteld. De kapel biedt plaats aan 100 personen.
Telefoonnummer van de locatie: (0575) 45 13 14.

 


Kasteel Keppel in Laag-Keppel

Kasteel Keppel ligt op een eiland tussen twee takken van de Oude IJssel in Laag-Keppel. Op heel oude grondvesten werd het huidige gebouw, na een verwoesting in 1582, begin zeventiende eeuw weer opgebouwd. Op het terrein kan de bezoeker de geschiedenis van het huis aflezen aan de kleur en vorm van de stenen en aan muurankers, gevelstenen en ingemetselde kogels. Opvallend zijn ook de watermolen en de portrettengalerij van Europese vorsten uit de 18e eeuw die onderdeel is van het interieur van de grote zaal. In de mooie trouwzaal is plaats voor maximaal 100 personen. Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.
Telefoonnummer van de contactpersoon (Mevrouw Visser) van de locatie: (0314) 76 90 94. 

 


Kasteel Vorden in Vorden 

Het kasteel stamt uit 1315 en was toen eigendom van het geslacht Van Vorden. Omstreeks 1580 is het huidige gebouw ontstaan. In 2005 is het kasteel in particuliere handen gekomen en grondig gerestaureerd. Het stijlvolle maar ook huiselijke kasteel is opengesteld voor huwelijken, vergaderingen en overnachtingen. In één van de bijgebouwen is een brasserie. De trouwzaal is fraai ingericht in 17e - 18e eeuwse stijl. U kunt in het kasteel terecht voor uw jawoord maar ook voor de receptie, het diner/feest en de huwelijksnacht. De trouwzaal is geschikt voor 60 tot 80 personen. Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.
Telefoonnummer van de locatie: (0575) 55 06 84.

   


Museum Smedekinck in Zelhem

Het (rolstoelvriendelijke) Museum Smedekinck is gehuisvest in de prachtig gerestaureerde historische boerderij Smedekinck. In 1341 werd deze boerderij al genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). In 2005 en 2006 is deze boerderij geheel verbouwd en ingericht als Erfgoedmuseum. De exposities geven u een inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Museum Smedekinck is tevens een unieke plek voor uw huwelijksfoto's of bruidsreportage.

 U kunt kiezen uit twee trouwruimten:  

  • De Deel; de voormalige deel is als trouwzaal geschikt voor 20 tot 80 personen
  • De Heerenkamer; dit is een trouwkamer voor een klein aantal mensen met de authentieke sfeer van weleer

Telefoonnummer van de locatie: (0314) 62 06 64.