Uitbreidingslocaties

Extra uitbreidingslocaties voor woningbouw in Bronckhorst

In de hele gemeente Bronckhorst zijn er overal woningbouwinitiatieven om te zorgen voor extra woningen. Aanvullend daarop hebben b en w op 1 februari 2022 vijf extra locaties, verspreid door de hele gemeente, aangewezen om sneller woningen te kunnen realiseren.

De vijf locaties zijn:   

  • Hengelo (Gld): locatie tussen De Heurne, de Hiddinkdijk, het Solarpark en landgoed Het Regelink.   
  • Zelhem: locatie globaal omsloten door de Rondweg, de Hummeloseweg, de Orchideestraat, de Kampweg en de Toonkweg   
  • Vorden: locatie omsloten door de spoorlijn, de Mispelkampdijk en de Almenseweg   
  • Steenderen: locatie aansluitend op de woonwijk Het Paradijs, ten noorden van het trapveldje aan De Eiken   
  • Hummelo: locatie op de hoek van de Dorpsstraat en de Zelhemseweg. Voorafgaand aan deze locatie wordt eerst bezien of er in Hummelo op kleinere plekken nog woningen toegevoegd kunnen worden. De hoeveelheid woningen die we daar kunnen realiseren bepaalt of deze grotere uitbreidingslocatie op termijn nodig is.  

De locaties worden na elkaar ontwikkeld.

Informatiebijeenkomst terugkijken

Op 21, 22, 28 februari, 2 en 3 maart 2022 waren de eerste digitale informatiebijeenkomsten over de uitbreidingslocaties. In totaal meldden zich ruim 450 mensen aan. De bijeenkomsten zijn opgenomen en kunt u terugkijken. De antwoorden op de gestelde vragen tijdens de bijeenkomst staan achter de opnames.

Op 14 december 2021 deelden wij het mooie nieuws dat wij ruimte willen maken voor 1.700 – 2.200 extra woningen in de periode 2020 – 2030. Dit betekent dat veel mensen met hun woonwensen aan de slag kunnen. Het besluit is een complex meerjarenplan (10 jaar) dat we in zorgvuldig stap voor stap uitwerken. Zodra we nieuws hebben, brengen we dat uiteraard actief naar buiten. Bent u geïnteresseerd in deze ontwikkeling, volg dan zeker onze gemeentekanalen (gemeentepagina in h-a-h-blad Contact, nieuws op onze website en onze social media). U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Wonen in Bronckhorst via onderstaande knop.

Aanmelden nieuwsbrief Wonen in Bronckhorst