Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar door een storing. Excuses voor het ongemak.

Sluit venster

Verenigingen

Icon

Per 1 juli is zowel de binnen- als buitensport weer toegestaan. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. De kleedruimtes, toiletten, douches én kantine van de club zijn dan ook weer open. Let op: voor en na de trainingen en wedstrijden, op tribunes en langs de lijn geldt de 1,5 meter-regel nog wel.

In het algemeen gelden de regels van het RIVM, NOC*NSF,  de overkoepelende organisatie of bond van uw vereniging en vooral gezond verstand. Deze regels zijn van toepassing voor deelnemers, organisaties en bezoekers.

 • Veelgestelde vragen (sport)verenigingen - Update 16 oktober

  Hier vindt u alle veel gestelde vragen over het verenigingsleven en andere vrijetijdsactiviteiten gebundeld op één pagina.

  Bekijk de veelgestelde vragen over verenigingen, sport en cultuur

 • (financiële) Regelingen verenigingen - Update 2 oktober

  Ook voor sportverenigingen en -stichtingen gelden diverse (financiële) regelingen om deze crisistijd beter door te komen. 

 • Meer vrijheid bij sport

  We hebben letterlijk weer meer bewegingsvrijheid. Dat doet mensen goed! De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar omdat dat bij contactsporten niet mogelijk is, mag de 1,5 meter tijdelijk worden losgelaten in trainingen en wedstrijden. Voorbeelden van contactsporten zijn: voetbal, waterpolo, volleybal, handbal, judo, etc. Sporten als fitness of zwemmen zijn geen contactsporten. Daarvoor geldt de 1,5 meter afstand wel.

 • Opening dorpshuizen - Update 3 juni

  De dorpshuizen mogen per 1 juni, onder voorwaarden zoals beschreven zijn in de noodverordening, weer open. De website van de brancheorganisatie Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) ontwikkelde een handige tool voor een protocol op maat voor uw locatie. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen: (0575) 75 02 50. 

 • Kwijtschelding maximaal drie maanden huur binnensportaccommodaties - Update 18 september

  De exploitanten van gemeentelijke binnensportaccommodaties in Bronckhorst hoeven  drie maanden geen huur aan de gemeente te betalen voor het gebruik van de binnensportaccommodaties. Door het coronavirus zijn ook veel sportaccommodaties in ons land geconfronteerd met een omzetdaling over de periode 1 maart tot 1 juni 2020. Het kabinet heeft 90 miljoen euro beschikbaar om dit verlies te compenseren.

 • Tip: nieuwe website ggdsamengezond

  De GGD heeft en nieuwe website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd met betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Onder andere vindt u er actuele informatie over corona en veel gestelde vragen en antwoorden over bijvoorbeeld testen en hygiënerichtlijnen. Bezoekers kunnen doorklikken naar relevante protocollen, filmpjes, lesmateriaal etc.

 • Actuele informatie (sport)verenigingen

  Voor de meest actuele landelijke informatie over het coronavirus en sport, kunt u terecht op de volgende twee websites:

 • Betalen contributies

  De Sportbonden, zoals de KNVB, bekijken of de leden financieel geholpen kunnen worden: zoals bijvoorbeeld uitstel van de contributie. Check dit goed bij de eigen bond. Als leden een verzoek doen om een terugbetaling van het lidmaatschap geldt dat elke club hierop zijn eigen beleid mag voeren. Wij adviseren om de leden te vragen trouw te blijven aan hun clubje en het lidmaatschapsgeld niet terug te vragen. Uitzonderingen zijn er altijd, maar voor individuele huishoudens met financiële problemen geldt dat zij voor lidmaatschap van een sport of culturele vereniging financiële ondersteuning van de overheid kunnen krijgen.

Archief

Meer info

Samen aan de slag

Vragen over sporten in coronatijd en hoe dit het beste georganiseerd kan worden? We staan als gemeente klaar voor de Bronckhorster verenigingen. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.