Verenigingen

Icon

De regering heeft op 6 mei de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en op sommige punten iets versoepeld voor de (sport)verenigingen. Buiten sporten mag weer, maar wel onder voorwaarden. Houdt u zich aan de aanwijzingen van de verenigingen. Zij hebben de richtlijnen zo goed mogelijk doorgevoerd om ieders gezondheid te beschermen. Kleedkamers, doucheruimtes en kantines zijn niet open.Sportwedstrijden en -evenementen zijn verboden tot 1 september. Ook binnensport, behalve zwemmen, is nog niet toegestaan. De zwembaden in Bronckhorst mogen open. maar ook hier geldt: houd afstand en vermijd drukte.

 • Maatregelen sportverenigingen - Update 29 mei

  Wat zijn de landelijk afgekondigde maatregelen die gelden voor sportverenigingen?

 • Sporten in coronatijd - Update 29 mei

  We weten het inmiddels allemaal, het coronavirus beheerst ieder onderdeel van ons leven op dit moment. Dat geldt ook voor de belangrijkste bijzaak in het leven: sport. Alle competities zijn stilgelegd of gespeeld verklaard en de sportvelden, -hallen en –scholen liggen er verlaten bij. Maar toch kan er ook nog heel veel wel! Veel sportverenigingen zijn druk bezig of inmiddels alweer met de eerste trainingen gestart. Drukke tijden dus voor combinatiefunctionarissen van de gemeente Karin ten Heggeler en Ernst Jan Somsen, die alles in goede banen moeten leiden. 

 • Naoberschap?! Natuurlijk helpen we elkaar!

  Onlangs bezochten wethouder sport Evert Blaauw en combinatiefunctionaris sport Karin ten Heggeler enkele unieke, nieuwe sportlocaties in onze gemeente. Hoe dat zit? Sinds 11 mei mogen de buitensportaccommodaties weer volledig open om georganiseerde trainingen aan te bieden. Dit vergt van de verenigingen veel inzet en creativiteit. Zij vroegen zich immers allemaal af: “Hoe kunnen we met inachtneming van alle corona veiligheidsprotocollen toch onze leden een goede en leuke training aanbieden?”

 • Financiële steun

  Het kabinet maakte bekend 110 miljoen beschikbaar te stellen voor de sportverenigingen. 90 miljoen is beschikbaar voor kwijtschelding huur in periode 1 maart tot 1 juni. De overige 20 miljoen is voor de clubs met een eigen accommodatie, met een maximum van 2500 euro per club. Op dit moment zijn we aan het uitzoeken hoe ook voor de Bronckhorster accommodaties hier aanspraak op gemaakt kan worden. Zodra er meer duidelijk is, zullen we dit zo snel mogelijk bekendmaken.

 • Buitensport weer toegestaan! - 11 mei

  Sinds 11 mei 2020 mogen verenigingen en andere sportaanbieders hun activiteiten meer uitbreiden: ook 18+ mag weer buiten gaan sporten, op voorwaarde dat men zich kan houden aan de ‘1,5 meter regel’. Helaas is binnen sporten, behalve binnenzwembaden, nog niet mogelijk.

 • Tip: nieuwe website ggdsamengezond

  De GGD heeft en nieuwe website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd met betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Onder andere vindt u er actuele informatie over corona en veel gestelde vragen en antwoorden over bijvoorbeeld testen en hygiënerichtlijnen. Bezoekers kunnen doorklikken naar relevante protocollen, filmpjes, lesmateriaal etc.

 • Actuele informatie (sport)verenigingen

  Voor de meest actuele landelijke informatie over het coronavirus en sport, kunt u terecht op de volgende twee websites:

 • Veelgestelde vragen sport(verenigingen)

  Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren onder voorwaarden weer buiten sporten. Dit roept vanzelfsprekend vragen op bij leden, deelnemers en verenigingen. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld op één pagina. 

  Bekijk de veelgestelde vragen over de nieuwe sportmaatregelen

 • (financiële) Regelingen verenigingen

  Ook voor sportverenigingen en -stichtingen gelden diverse (financiële) regelingen om deze crisistijd beter door te komen. 

 • Betalen contributies

  De Sportbonden, zoals de KNVB, bekijken of de leden financieel geholpen kunnen worden: zoals bijvoorbeeld uitstel van de contributie. Check dit goed bij de eigen bond. Als leden een verzoek doen om een terugbetaling van het lidmaatschap geldt dat elke club hierop zijn eigen beleid mag voeren. Wij adviseren om de leden te vragen trouw te blijven aan hun clubje en het lidmaatschapsgeld niet terug te vragen. Uitzonderingen zijn er altijd, maar voor individuele huishoudens met financiële problemen geldt dat zij voor lidmaatschap van een sport of culturele vereniging financiële ondersteuning van de overheid kunnen krijgen.

Meer info

Samen aan de slag

Op 21 april heeft de minister president aangegeven dat kinderen en jongeren per 29 april weer georganiseerd buiten mogen gaan sporten onder een aantal voorwaarden. Er worden bijvoorbeeld twee leeftijdscategorien onderscheiden. De gemeente gaat hierover graag met Bronckhorster verenigingen in gesprek. Sport en buitenlucht zijn belangrijk voor kinderen en we ontdekken graag met u de mogelijkheden. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.