Verenigingen

Icon

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan.

Alle maatregelen voor sport, cultuur en evenementen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 • Horeca en sport - Update 21 september 2021

  Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de rest van de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Dit geldt dus alleen voor afhaal. Belangrijk is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

 • (financiële) Regelingen verenigingen - Update 14 september

  Ook voor (sport)verenigingen, maatschappelijke- en culturele organisaties gelden diverse (financiële) regelingen om deze crisistijd beter door te komen. 

 • Veelgestelde vragen sport en cultuur - Update 1 december

  Op de website van de Rijksoverheid vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen rond sport en cultuur:

  Veelgestelde vragen over sport

  Veelgestelde vragen over cultuur

  Veelgestelde vragen over muziek, zang, dans, toneel

 • Tip: website ggdsamengezond

  De website www.ggdsamengezond.nl van de GGD geeft betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Onder andere vindt u er actuele informatie over corona en veel gestelde vragen en antwoorden over bijvoorbeeld testen en hygiënerichtlijnen. Bezoekers kunnen doorklikken naar relevante protocollen, filmpjes, lesmateriaal etc.

 • Actuele informatie (sport)verenigingen

  Voor de meest actuele landelijke informatie over het coronavirus en sport, kunt u terecht op de volgende twee websites:

 • Betalen contributies

  De Sportbonden, zoals de KNVB, bekijken of de leden financieel geholpen kunnen worden: zoals bijvoorbeeld uitstel van de contributie. Check dit goed bij de eigen bond. Als leden een verzoek doen om een terugbetaling van het lidmaatschap geldt dat elke club hierop zijn eigen beleid mag voeren. Wij adviseren om de leden te vragen trouw te blijven aan hun clubje en het lidmaatschapsgeld niet terug te vragen. Uitzonderingen zijn er altijd, maar voor individuele huishoudens met financiële problemen geldt dat zij voor lidmaatschap van een sport of culturele vereniging financiële ondersteuning van de overheid kunnen krijgen.

Archief

Meer info

Samen aan de slag

Vragen over sporten in coronatijd en hoe dit het beste georganiseerd kan worden? We staan als gemeente klaar voor de Bronckhorster verenigingen. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.