Verenigingen

Icon

Een aantal eerder aangekondigde versoepelingen is teruggedraaid. Helaas hebben wij met een sterke stijging van coronabesmettingen te maken. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Zo’n grote groep besmettelijke mensen kan wel een risico zijn voor die mensen die niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Onder deze laatste groep blijkt de deltavariant tot meer ziektegevallen te leiden dan gedacht. Daarnaast zijn ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of recentelijk een coronabesmetting hebben doorgemaakt, besmettingen met deze variant vastgesteld. Ook de kans op nieuwe virusmutaties zorgt voor onzekerheid. En de langdurige klachten na een coronabesmetting kunnen grote impact hebben.

Vanaf zaterdag 10 juli 2021, 06.00 uur, tot en met 13 augustus 2021 gelden de volgende extra maatregelen voor sport, cultuur en evenementen:

  • Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn toegankelijk, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit
  • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt
  • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur
  • Evenementen duren maximaal 24 uur

Alle maatregelen voor sport, cultuur en evenementen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Archief

Meer info

Samen aan de slag

Vragen over sporten in coronatijd en hoe dit het beste georganiseerd kan worden? We staan als gemeente klaar voor de Bronckhorster verenigingen. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.