Verenigingen

 • TOGS-regeling alsnog voor dorpshuizen

  Op 12 juni heeft het kabinet besloten dat de meeste dorpshuizen alsnog, onder voorwaarden, een aanvraag voor een bijdrage van € 4.000,- mogen indienen via de RVO. (Het gaat om SBI-codes 88.999, 88.993 en 88.102 waar de meeste dorpshuizen onder geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel) Let op: de  aanvraag moet uiterlijk 26 juni zijn ingediend. Meer informatie op de website van Dorpshuizen en Kleine Kerken Gelderland.

 • Repetitie blaasensembles

  Goed nieuws voor muzikanten: blazers mogen weer spelen. Voorwaarde is dat (muziek)verenigingen hun protocollen hebben aangepast aan de laatste inzichten en afgestemd hebben met de KNMO. Dat betekent in ieder geval dat blazers minimaal 2 meter afstand moeten houden tot anderen. Buiten repeteren is toegestaan, let er dan wel op dat oefenen kan leiden tot een samenkomst met toestroom van publiek. De repetitie kan dan alsnog stopgezet worden door de gemeente. Breng de buurt van te voren op de hoogte van repetities, houd rekening met elkaar.

 • Naoberschap?! Natuurlijk helpen we elkaar!

  Onlangs bezochten wethouder sport Evert Blaauw en combinatiefunctionaris sport Karin ten Heggeler enkele unieke, nieuwe sportlocaties in onze gemeente. Hoe dat zit? Sinds 11 mei mogen de buitensportaccommodaties weer volledig open om georganiseerde trainingen aan te bieden. Dit vergt van de verenigingen veel inzet en creativiteit. Zij vroegen zich immers allemaal af: “Hoe kunnen we met inachtneming van alle corona veiligheidsprotocollen toch onze leden een goede en leuke training aanbieden?”

 • Buitensport weer toegestaan! - 11 mei

  Sinds 11 mei 2020 mogen verenigingen en andere sportaanbieders hun activiteiten meer uitbreiden: ook 18+ mag weer buiten gaan sporten, op voorwaarde dat men zich kan houden aan de ‘1,5 meter regel’. Helaas is binnen sporten, behalve binnenzwembaden, nog niet mogelijk.

 • Sporten in coronatijd - Update 29 mei

  We weten het inmiddels allemaal, het coronavirus beheerst ieder onderdeel van ons leven op dit moment. Dat geldt ook voor de belangrijkste bijzaak in het leven: sport. Alle competities zijn stilgelegd of gespeeld verklaard en de sportvelden, -hallen en –scholen liggen er verlaten bij. Maar toch kan er ook nog heel veel wel! Veel sportverenigingen zijn druk bezig of inmiddels alweer met de eerste trainingen gestart. Drukke tijden dus voor combinatiefunctionarissen van de gemeente Karin ten Heggeler en Ernst Jan Somsen, die alles in goede banen moeten leiden. 

 • Maatregelen sportverenigingen - Update 5 juni

  Wat zijn de landelijk afgekondigde maatregelen die gelden voor sportverenigingen?

Meer info

Samen aan de slag

Vragen over sporten in coronatijd en hoe dit het beste georganiseerd kan worden? We staan als gemeente klaar voor de Bronckhorster verenigingen. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.