Buitensport weer toegestaan! - 11 mei

U bekijkt een pagina uit het archief 02-07-2020

Sinds 11 mei 2020 mogen verenigingen en andere sportaanbieders hun activiteiten meer uitbreiden: ook 18+ mag weer buiten gaan sporten, op voorwaarde dat men zich kan houden aan de ‘1,5 meter regel’. Helaas is binnen sporten, behalve binnenzwembaden, nog niet mogelijk.

In Bronckhorst zijn vele verenigingen druk in de weer om alles voor te bereiden om te kunnen starten. Gelukkig is er in onze gemeente veel groene ruimte en helpen de verenigingen elkaar onderling door het beschikbaar stellen van hun accommodaties. Naoberschap voert ook hier de boventoon!

Om te kunnen starten moeten verenigingen zich wel houden aan de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van hun eigen sportbond. Maar voor alles geldt: gebruik het gezonde verstand! In tegenstelling tot het jeugdsporten, hoeft er geen expliciete toestemming van de gemeente te komen om te mogen starten. Wel willen we graag het trainingsschema van de verenigingen ontvangen, waar ze sporten, welke dagen, welke tijden en welke leeftijdsgroepen. Deze schema’s kunnen verenigingen mailen naar: k.tenheggeler@bronckhorst.nl.

Meer info

Vragen?

Bel (0575) 75 02 50 of mail Ernst Jan Somsen, ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, k.tenheggeler@bronckhorst.nl.