Maatregelen sportverenigingen - Update 5 juni

U bekijkt een pagina uit het archief 02-07-2020

Wat zijn de landelijk afgekondigde maatregelen die gelden voor sportverenigingen?

Versoepeling vanaf 1 juni

Kinderen tot en met 18 jaar mogen vanaf 1 juni georganiseerd buitensporten onder begeleiding, de 1,5 meter afstand is voor deze groep niet langer nodig. Wedstrijden in competitieverband en oefenwedstrijden met andere sportclubs zijn niet toegestaan. Oefenwedstrijden in clubverband voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn wel toegestaan. Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. Voor volwassenen geldt de 1,5 meter afstandsregel nog wel bij het sporten.

Buiten sporten tot en met 18 jaar vanaf 1 juni

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen vanaf 1 juni (georganiseerd en begeleid door sportverenigingen of professionals) buiten sporten zonder 1,5 meter afstand. Die versoepeling gold al voor kinderen tot en met 12 jaar. Sportwedstrijden blijven verboden.

Buiten sporten volwassenen vanaf 1 juni

Volwassenen mogen hun sporttrainingen in teamverband op de club en in de openbare ruimte hervatten, er moet dan 1,5 meter afstand worden gehouden. Daarnaast moeten de hygiëneregels van het RIVM in acht worden genomen. Let op, kleedruimtes en kantines blijven gesloten. Competities mogen voor 1 september geen doorgang vinden, ook voor de buitensporten niet. U kunt bij de sportclubs informeren welke trainingen worden aangeboden en of u kunt deelnemen.  Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten.

Versoepelingen vanaf 1 juli

Als de ontwikkelingen dat toelaten, volgen er per 1 juli nieuwe versoepelingen. Het gaat om sportscholen en fitnessclubs, sauna’s en wellness en sport- en verenigingskantines. Eerder gold 1 september als beoogde openingsdatum. Uiteraard gelden daarbij basisregels en aanvullende maatregelen. Definitieve besluitvorming hierover volgt eind juni, waarbij ook naar de positie van overige binnensporten wordt gekeken.

Tot en met 1 september

Samenkomsten zijn tot en met 1 september verboden, dus ook voor (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien die met sport te maken hebben.

Meer info

Lees ook:

Samen aan de slag

Vragen over sporten in coronatijd en hoe dit het beste georganiseerd kan worden? We staan als gemeente klaar voor de Bronckhorster verenigingen. U kunt contact opnemen met Ernst Jan Somsen, e-mail ernstjan.somsen@bronckhorst.nl of Karin ten Heggeler, e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl U kunt ook bellen via tel. (0575) - 75 02 50.