Wat u kunt doen

Icon

 • Maak zelf uw mondkapje

  In het openbaar vervoer is vanaf 1 juni het dragen van een mondkapje verplicht. U kunt hiervoor niet-medische mondkapjes gebruiken of zelf een mondkapje maken. In de bijlage bij dit bericht vindt u een patroon en werkwijze.

 • Koop lokaal en steun lokale ondernemers

  Er zijn enkele mooie initiatieven opgestart om lokale bedrijven te ondersteunen. Koopt u lokaal? Bijvoorbeeld een heerlijke afhaalmaaltijd van uw favoriete restaurant? Dat kan onder andere bij dé verzamelplaats van lekkere maaltijden en leuke spullen van lokale Bronckhorster ondernemers www.beleefbronckhorst.nl, maar ook op www.achterhoekbezorgt.nl.

 • Doe uw inkopen op rustige momenten, spreiding is belangrijk

  Om verspreiding van corona tegen te gaan, is het wenselijk dat bezoekers verspreidt hun inkopen kunnen doen. Rondom Pinksteren gelden normaal een aantal beperkingen met betrekking tot de openingstijden. Maar juist dan worden veel bezoekers verwacht en dus grote drukte. De gemeente heeft daarom besloten dat de supermarkten ook op eerste pinksterdag open mogen zijn van 08:00 tot 18:00 uur. Maakt uw winkel in de buurt gebruik van deze extra openstelling, gebruik die dan als het dan wel rustig(er) is. 

 • Uw gezondheid

  Heeft u vragen over uw gezondheid of maakt u zich zorgen? Op de website van de GGD Noord- en Oost Gelderland vindt u alle informatie over waar ui terecht kunt met vragen en wat u zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

 • Zwerfvuil

  In onze gemeente is een groot aantal vrijwilligers actief dat zwerfvuil opruimt. De vrijwilligers vinden op dit moment veel papieren zakdoekjes. Gooi deze na gebruik in een prullenbak of neem het mee naar huis en gooi het daar weg. #Bronckhorstschoon. Ruimt u zwerfvuil op? Lees dan verder voor belangrijke regels daarbij...

Archief

Meer info

Lees ook...


Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Via tel. (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Samen staan we sterk!