Wat u kunt doen

Icon

 • Gebruikte mondkapjes in de afvalbak!

  Maak van uw mondkapje geen zwerfkapje. Nu we allemaal in publieke ruimten mondkapjes moeten dragen, zien we dat in de natuur en op straat steeds vaker mondkapjes liggen. Helaas ook in Bronckhorst. Voorkom dat dieren erdoor in de problemen komen en vervuiling in de openbare ruimte. Mondkapje niet meer nodig en wilt u het weggooien? Doe het thuis of in een afvalbak op straat. Hartelijk dank voor uw oplettendheid.

 • Hoe blijft u vitaal en positief in de coronacrisis

  Voelt u zich somber, gespannen of zelfs angstig door het coronacrisis? U bent niet de enige. Onze sociale teams spreken regelmatig inwoners die met deze gevoelens rondlopen. Sociaal consulenten Jolanda Schaaf van ons sociaal team Zelhem en Ellen Snelder van het sociaal team in Hoog-Keppel vertellen en geven u tips.

 • Maak zelf uw mondkapje

  Het is verplicht om in publieke binnenruimten een mondkapje te dragen. U kunt hiervoor niet-medische mondkapjes gebruiken of zelf een mondkapje maken. In de bijlage bij dit bericht vindt u een patroon en werkwijze.

 • Koop lokaal en steun lokale ondernemers

  Er zijn in deze coronatijd enkele mooie initiatieven opgestart om lokale bedrijven te ondersteunen. Koopt u lokaal? Bijvoorbeeld een heerlijke afhaalmaaltijd van uw favoriete restaurant? Dat kan onder andere bij dé verzamelplaats van lekkere maaltijden en leuke spullen van lokale Bronckhorster ondernemers www.beleefbronckhorst.nl, maar ook op www.achterhoekbezorgt.nl.

 • Uw gezondheid

  Heeft u vragen over uw gezondheid of maakt u zich zorgen? Op de website van de GGD Noord- en Oost Gelderland vindt u veel informatie over waar u terecht kunt met vragen en wat u zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Zwerfvuil

  In onze gemeente is een groot aantal vrijwilligers actief dat zwerfvuil opruimt. De vrijwilligers vinden op dit moment veel papieren zakdoekjes en ook regelmatig mondkapjes. Gooi dit afval na gebruik in een prullenbak of neem het mee naar huis en gooi het daar weg. #Bronckhorstschoon. Ruimt u zwerfvuil op? Lees dan verder voor belangrijke regels daarbij...

Archief

Meer info

Lees ook...


Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Via tel. (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Samen staan we sterk!