Zomernieuws

Muzieklessen voor kinderen

Op 4 en 11 augustus is er tussen 10.00 en 12.00 uur (tijdens de taallessen) een muziekles voor kinderen tussen de 4-12 jaar. De eerste les bestaat uit allerlei ritmespelletjes en het maken van muziekinstrumenten met alledaagse voorwerpen zoals een tuinslang en een trechter. Tijdens de tweede les wordt een muziekstuk gemaakt met zelfgemaakte en echte instrumenten. Aan het einde van de les is er een klein optreden voor ouders en belangstellenden. Muziekvereniging Crescendo verzorgt de lessen. De muzieklessen zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De kinderen worden opgehaald bij Kerkstraat 15 en gaan daarna naar de kerk aan de overkant om muziek te maken.

Zomerafsluiting

Als afsluiter van de zomervakantie organiseert het steunpunt op 18 augustus een activiteit voor kinderen en hun ouders uit Oekraïne. We gaan naar de koffie- en speelboerderij ‘Groot-Nibbelink’ in Sinderen. Dit is een omheind speelpark waar kinderen kunnen spelen op de speeltoestellen, in de zandbak en met water! Op het terras kunt u genieten van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Vertrek is met een aantal vrijwilligers en auto’s vanaf Kerkstraat 15 om 10.00 uur. Iedereen wordt rond 13:00 weer afgezet bij Kerkstraat 15. Gaat u gezellig mee? Opgeven kan via een mail/app aan onderstaande contactpersoon of via de inschrijflijst die op de Kerkstraat 15 ligt. Deelname is gratis. Contactpersoon: Carine Gotink (+31 6 15 35 43 75 / carine_gotink@hotmail.com)

Ook in Vorden taallessen

Voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het Nederlands komt naast het taalcafé in Hengelo voor Oekraïense vluchtelingen, ook een taalcafé en taalcoaching in Vorden. Stichting Welzijn Vorden organiseert dit.

Taalcafé

Op 25 augustus start het taalcafé in het Kulturhus in Vorden. Het taalcafé is een plek waar anderstaligen elkaar en andere inwoners van Vorden regelmatig kunnen ontmoeten om Nederlands te spreken. Het is een goede en laagdrempelige manier om de taal te oefenen. We praten in een kleine groep over allerlei onderwerpen en horen graag waar u behoefte aan heeft. Het taalcafé is iedere donderdag van 16.00-18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Taalcoaching

Volgt u een inburgeringscursus of heeft u deze afgerond en wilt u graag extra Nederlands oefenen? Dan kunt u terecht bij onze taalcoaches. U kunt zelf aangeven wat u graag zou willen oefenen: lezen, spreken, schrijven. Bijvoorbeeld zodat u zelf een afspraak bij de huisarts kunt maken, een gesprek over uw kind op school kunt voeren of de krant kunt lezen en brieven van de gemeente kunt begrijpen. Er zijn geschoolde taalcoaches die u graag verder helpen met de Nederlandse taal. Taalcoaching is elke week en op afspraak. Aanmelden hiervoor kan bij Welzijn Vorden of bij de coördinator Eppie van het Hof, evanhethof10@gmail.com.

Deelname aan het taalcafé en/of taalcoaching is gratis. Kent u iemand die dit niet leest, maar wellicht del zou nemen? Tip hem of haar dan. Hartelijk dank.