Maak jouw huis klimaatproof met een groene gevel

Dit is een oud bericht.

Het klimaat verandert. We moeten samenwerken om de gevolgen van deze verandering op te vangen. In je eigen huis, tuin en/of bedrijf kun jij een steentje bijdragen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Weet jij van water? 

Maak een groene gevel

Planten aan je gevel houden je huis koel. Denk aan klimplanten zoals clematis, roos en jasmijn.  

Tegel eruit, plant erin  

Meer groen in je tuin zorgt voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes. Een groene tuin kan ook zo tien graden koeler zijn dan een tegeltuin. En: groen is altijd beter voor het milieu! Dus twijfel je nog? Als je kunt kiezen tussen tegels en groen, kies dan voor gras en bloeiende planten.  

Plant verse kruiden in je tuin  

Ben jij een echte grillmeister en wil jij deze zomer de show stelen bij een barbecue? Plant dan nu je eigen kruiden in je tuin! Deze verse kruiden pluk en gebruik je bij een heerlijk stukje vlees, vis of groente.

Kijk voor meer tips op www.weetvanwater.nl.  

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst 

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen bundelen we onze krachten met handige tips en mooie verhalen.