De gemeente zorgt voor het onderhoud van het gemeentelijke rioolstelsel. Ondanks dit onderhoud bestaat de kans op storingen. Een rioolverstopping is vervelend en natuurlijk wil je dat zo snel mogelijk oplossen. Waar je terecht kunt en waar je rekening mee moet houden, lees je hier.

Woningen/bedrijven in het buitengebied

Woningen in het buitengebied zijn over het algemeen aangesloten op een drukrioleringssysteem. Als je problemen hebt met de riolering, graaf dan eerst het ontstoppingsputje op de erfgrens open. Is het putje leeg, dan bevindt de verstopping zich in je eigen riolering en moet je dit verder zelf regelen. De kosten zijn voor jouw rekening. Is het putje vol, dan ligt de oorzaak in het gemeentelijk deel van het riool. Neem dan contact op met het onderhoudsbedrijf dat dit onderhoud voor ons uitvoert via tel. (0575) 75 05 00. Ben je aangesloten op een gemeentelijke IBA, neem dan bij problemen contact op met het onderhoudsbedrijf via tel. (0575) 22 94 60

Woningen/bedrijven in de bebouwde kom

Wanneer je in de bebouwde kom woont, onderneem dan de volgende stappen bij problemen met de afvoer van je huisriolering: 

  • Graaf eerst het ontstoppingsputje open. Deze ligt op je perceel nabij de erfgrens 
  • Constateer je dat het ontstoppingsputje leeg staat, dan kun je ervan uitgaan dat de oorzaak op je eigen terrein ligt. Je schakelt zelf een ontstoppingsbedrijf in en betaalt de kosten
  • Constateer je dat het ontstoppingsputje vol staat, dan bevindt de verstopping zich in het gemeentelijke deel van de riolering. Bel dan de gemeente, via tel. (0575) 75 02 50 (tijdens kantoortijden) of (06) 13 10 07 77 (voor spoedeisende gevallen buiten de openingstijden van de gemeente). De gemeente schakelt in dat geval een ontstoppingsbedrijf in. 

Let op: regel je zelf een ontstoppingsbedrijf en de oorzaak ligt niet op jouw terrein, maar op dat van de gemeente dan zijn de kosten toch voor jouw eigen rekening! De gemeente heeft de ontstoppingsbedrijven geïnformeerd dat alleen rekeningen worden betaald als de opdracht door de gemeente is verstrekt.