In Veldwijk, het buurtschap ten noorden van Vorden, staan vele oudere vrijstaande woningen. Veelal in het fraaie buitengebied. Energiebesparing is hier een hele uitdaging. Behaaglijk wonen en leven, met stijgende energierekening en klimaatverandering? Een beste opgave, waar je niet alleen voor hoeft te staan. Zeker niet in Veldwijk!

Helpende hand

Een aantal bewoners in Veldwijk biedt buren nu een helpende hand. Dit doen ze op een buurtbijeenkomst over energie, samen met deskundige organisaties als energiecoöperatie Vorden, energieloket Agem en de gemeente.

Energiek noaberschap

Kom langs op 28 januari bij deze eerste buurtbijeenkomst over energie! Je krijgt handige informatie over energiebesparing. Ook kun je over jouw situatie praten met energieadviseurs en -coaches. Bijvoorbeeld over subsidies, energieleningen en problemen bij energiekosten. De gemeente staat er met de Op Morgen Mobiel om advies en tips te geven over het besparen van energie.

Een mooie start om samen werk te maken van energiebesparing en elkaar te helpen met energiek-noaberschap. Bovendien krijgt iedereen een attentie mee naar huis om meteen te kunnen besparen.

Het programma van 28 januari

De bijeenkomst is op 28 januari vanaf 13.00 uur (programma start om 13.30 uur en duurt ca. 2 uur) bij De Vijfsprong, Reeoordweg 2 in Vorden (kruising Enzerinckweg-Galgengoorweg).

Op het programma staat:

  1. Kleine maatregelen (Wat is effectief en hoe pas je het toe?)
  2. Investeringen (Hoe isoleer je een ouder, vrijstaand huis?)
  3. Financiering (Subsidie, gezamenlijk inkopen, hulp bij problemen)

En een speciaal klimaatverhaal door onze Veldwijker troubadour-verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink.

Kom en bespaar mee

Aanmelden is niet nodig (maar voor de organisatie wel prettig). Vragen over de bijeenkomst of je deelname? Mail of bel de organiserende buren (Martien Pater, Willem Drok, Ton Swagten, Mirjam en Peter Ganzevles), zij doen graag hun best om te helpen. Email: energiebesparenveldwijk@gmail.com of tel. nr. 06-51016685.